Morotsbrödet


Nu äntligen tar jag tag i det här och lägger upp the famous carrotbread receptet här. Njut och var glada.

Detta behövs för tre runda bröd:
5 dl mjölk
50g jäst
25g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna motrötter
13 - 14 dl lantvetemjöl eller rågsikt
1 ägg
½ dl solroskärnor att strö över bröden
½ tsk örtsalt

Gör så här:
Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.



Puss


Kommentarer
Postat av: Emily

Thanks Anni! :D Vi bakar för fullt nu! Hoppas på lika gott resultat i Oslo ;)

2009-11-15 @ 16:24:18
Postat av: MS

kostar det femånitti?

2009-11-18 @ 10:08:12
URL: http://heejmartina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0