Hovdestalund

Imorse gymmade jag och sen hem och sätta upp adventsstjärnor i fönstren. Myspys! Jag och pappa åkte senare till hovdestalund för att göra Marias grav fin. Vi hade ljus och ett hjärta i mossa med oss. Det blev finfint. Jag tycker att fastän det bara ligger döda människor på en kyrkogård så är det lite mysigt sådär, om man inte är där själv förstås.. haha nej men med en massa ljus tända och när mörkret har lagt sig, fan va mysigt egentligen.                                                                                                                                                                                           


I vilket hörn ska man börja?

Jag brukar inte ha så värst stökigt på mitt rum. Men nu är det katastrof. Jag gick nyss och tänkte börja städa undan, men då slog tanken mig, vart fan ska jag börja? Man kan knappt ens se soffan, haha vekrligen dags att städa!
Nej nu måste jag börja också, på riktigt.

Dramaten


Att vara eller inte vara

Igår vart det alltså dramaten! Vi såg Hamlet, en moderniserad version och jag tyckte den var bra! Något långdragen på vissa ställen och ibland hängde jag inte riktigt med men annars så! :D Häftigt att ha vart på dramaten också, hade aldrig varit där tidigare, och rundvandringen var också bra! Är dödstrött idag bara, somande halv 2.. men det var det värt! Man borde gå på mer teater, det ska jag definitivt göra! (Bilder kommer snart)

Idag fick vi sovmorgon av snälla Steffi som tyckte vi var värda det, thanks! Hade aldrig orkat dra till skolan till 20 över 8.. Och sen hade en annan sån tur att man slapp individuellt val! Weeeii

Nu sitter jag här och "rapporterar" ska senare åka till MB för att träna ungarna,(försöka lära dem lite karate) och sen blir det våran träning, måste träna mycket på graderingen nu.

Btw mitt rum ser ut som en svinstia. Borde verkligen städa....

En grön jul nalkas..

Imorgon blir det till att köa för balbiljett och sen åker bussen iväg till Stockholm denna vecka med! Då står dramaten på schemat och det blir rundvandring och en titt där alla scenkläder finns. Mycket kul!

Idag blir det nog bara till att ta det lugnt och njuta av de snötäckta gatorna ute. Jag har nämligen hört talas om att allt ska bort imorgon. Jag har även hört att denna jul kommer bli extrem varm! Vad är det med vintrarna nu för tin?! Växthuseffekten, det är vad det är.
Låt det bli en vit jul!


Rip Curl

Jag har nu hittat en bild på min jacka när jag satt och kollade runt efter "dröm byxorna" till den.. hittade dem inte, men ska dra till Team Sportia igen.
Här är den iaf, enjoy för det gör jag =)


S A C O

Igår var vi på SACOmässan i Stockholm. Det var lite givande iaf, haha! Jag var hos försvaret och polisen och försvarshögskolan mest :P och sen gick jag med Ellinor också så jag hängde med henne till hennes grejer =) Trevligt trevligt och så gick vi på några seminarier också om volontär grejer och så. Det där fick verkligen mig att öppna ögonen och verkligen förstå att det är nu snart som det tar slut. Vi får se, kanske det är så att försvaret är mitt "kall" just nu så vet jag inte, men det är det som känns mest "på G" nu, och det är det som känns äh jag vet inte. Men det skulle vara så jävla kul. The end.

Imorse åkte jag och tränade iaf och det gick super-duper! Nu är det The Hills som gäller och snart pyser jag iväg till vega för att hänga med Ellinor, Emily och Robert! =) och vi ska göra tacopaj, sugpåden du! haha

Brunbältes gradering

Tänkte lägga upp vår gradering och våra små egna "kom-ihåg" haha, så att vi har som minne ^^ 

Kumite
- Kihongumite 1 - "Den som inte är björnhand" - höger, höger
- Kihongumite 2 - "Björnhand" - höger, höger
- Ohyogumite 6 - "Surikomi maigeri, slag, hook, spark" - vänster, vänster
- Ohyogumite 7 - "Fällning" - vänster, vänster
- Shingumite 5 - "Mawash, slag och fram med ben" - vänster, vänster
- Shingumite 6 - "Mawash, Ura mawash" - vänster, vänster

Renrakuwasa
-"Första till svartbältes graderingen"
- Shingumite 7 - "Helvetessparken"
- Shingumite 8 - "Kombination, ura, mawash, jack"
- Ippongumite Jodanuke 5 - "hook, jodanuke - slag"

Kata
- Kushanku

Duo
Fighting

Det var väl "bara" det..
( kanske hjälper dig också lite G ;D )


Kata, Renrakuwasa och Kumite..

Kom nästan nyss hem från träningen. Idag tänkte vi att vi verkligen skulle visa GJ glöden inom oss och köra som fan, och sen får det bära eller brista. Gradering stog på schemat eftersom det möjligtvis vankas brunt bölte snart (?) :) läskigt men kul! Vi körde på som fan och det gick rätt bra, vi fick bra med beröm och lite av det andra också.. haha nu kollade han mer på småfix istället för på de stora felen som lyckligtvis inte fanns där idag! :D Vi är på G (haha)

Nu sitter jag här och fixar med min ipod som ville ha in lite nya låtar, är snart klar och då ska jag dricka te och kolla lite på tv! Imorgon är det SACO mässan, då drar vi till Stockholm hela dagen! Sen är det heelg!! Wiiie


Julen är för bra

Kan julen komma snart eller? Tycker att jag har väntat en evighet...Sitter och lyssnar på julmusik nu, passar på medans mamma inte är hemma, hon tycker inte att man borde börja med sånt innan december, tråkmåns!

Idag efter skolan (11) träffade jag mormor och Johan och vi kollade på julklappar till moi (och lite till Johan).  =) Sen bjöd snälla lilla mormor oss på lunch på Tusen och en natt. Det var gott!

Nu ska jag fixa med min ipod som har varit urladdad i typ sjuttioelva år. Plus att jag ska lägga in ett par låtar :) Kanske även fixar en jul kategori ;D

Long time no see

Någon dag sen jag skrev nu. Jag har varit busy..matteprov idag och det gick sämst.. sen var det bara att dra iväg på besiktning av bilen :P haha det gick bra, var rätt nervös innan menmen :) bilen mådde toppen, måste bara byta dragkrok..men det fixar sig. Sen blev det projekt tid med Sofia, vi är igång nu och det känns bra! :)

Imorgon är det "redovisning" på miljön och sen kanske jag ska kolla på julklappar med mormor, om hon har tid, hon har så mycket för sig nu när hon har blivit pensionär, haha! Nej vi får se, och sen kolla igenom engelskan till nationella på torsdag..möjligtvis också träning med grabbarna och MS på kvällen, om tid finns!

Igår var det ett nytt avsnitt av programmet med stort P, nämligen PrisonBreak! Nu händer det verkligen grejer! Men något sorgligt jag hörde på radion när jag åkte hem,... det här kanske är sista säsongen! omg jag dör då, seriöst, hur ska man då få i sig veckans dos av Mr. Sexy (i ny action)? Tydligen så tycker hela gänget att handlingen börjar bli uttjatad, och kanske det, men vafan, inte slutar man väl kolla för det?! Jag ska fan köpa verje säsong, så att man har när man får abstinens...grrr

Kort eller långt? Eller kanske mittimellan?

En stor fråga. Gällande håret. Jag har prövat på lite av varje men börjar nu bli ganska trött på mitt hår. Det blir ändå rätt bra när jag väl får till det, men inte så värst ofta. Jag trivdes i mitt korta hår som jag hade typ i nian men nu när jag ser tillbaka till bilder osv så kan jag inte förstå hur jag vågade klippa det! Jag hade så himla långt hår innan och sen bara av med allt! Fast nog var jag väldigt nervös, väldigt väldigt nervös. Om jag minns rätt så var jag så nervös att till och med Lina och Hanna fick följa med som "moraliskt stöd" till frissan.

Jag har under ett tag funderat över kort hår igen, rättare sagt - sen jag var hos frisören sist. Kanske att jag klipper något liknande en dag, det skulle vara skönt. Har dock inga planer på att göra det än på ett tag då bal och hejochhå väntar vid tröskeln, men möjligtvis inom en snar framtid. Vi får la se vart vindarna tar mig!

Kanske inte ens passar i kort hår? Äh tankarna far runt och jag blir bara snurrigare och snurrigare. Nu däremot ska jag se "How to lose a guy in 10 days". Jag och MS snackade om den innan träningen i veckan och jag kom fram till att det var otroligt länge sen jag såg den! Time att njuta


Smygsovare

Idag gick det en Western film på ettan som jag och pappa skulle se. När vi satte oss sa jag "du kommer ju ändå bara somna som du alltid gör"  "nejdå den här ska vara bra" svarar han typ och den var bra faktiskt. Lite pangpang är alltid kul & spännande. Men när mamma gick och la sig så frågade hon om jag skulle fortsätta titta, och jag tänkte varför frågar hon bara mig? Jag tittade åt pappas håll och såklart så låg han och sov. Så typiskt. Varje film vi ska titta på så somnar han!
Jag brukar ibland fråga honom när han ligger där och sover om han tycker att filmen är bra och då svarar han alltid i sömnen "jaaa den är bra" haha och tror typ att jag ska tro att han inte sover! Så fult, och nästa film - likadant igen. Hur trött får man vara?

Nu har jag iaf lämnat honom nere i soffan för han blir så sur om man väcker honom. Då är det ju som att han faktiskt sover fast han "inte gör det". Nej jag vet inte. Väcker honom inte iaf, säkrast så haha! 

Nu ska jag också krypa till kojs och sova sova sova!  

My dream is to fly

Jag längtar tillbaka till då allt bara flöt. När vi njöt dagarna i ända och gjorde det vi tycker är bäst. När allt var helt preftekt och vi blev skrämda till döds nästan varje kväll av rabies hundarna och dansade ända tills vi nästan stupade. Jag längtar tillbaka!


Skit morgon = skit dag?

Jaha, nog är det inte en kul morgon.. försov mig först från engelskan och vaknade typ lite innan nio.. kändes inte värt att komma typ en timme försent och dessutom stressa här hemma så jag stannade och tog det rätt lugnt. Gjorde mig iordning för att åka till skolan och räkna lite matte. Gick ut till cykeln och sådär, det regnade lite här hemma men jag tänkte att det inte gjorde nåt för att det var så lite.. Men nog regnade det betydligt mer senare. Började iaf cykla och det började regna mer och mer. Till slut var jag helt genomblöt och när jag var framme vid skolan tänkte jag att det inte skulle hålla att sitta med genomblöta kläder hela dagen. Så jag tog bussen hem. Vet inte varför jag gjorde det egentligen men jag var så jävla arg, trött på att cykla i regn. Haha! Väl hemma tog jag av mig allt och var blöt precis överallt (förutom BHn) lite komiskt...

Nu sitter jag här och försöker tina upp lite. Hinner inte tillbaka till svenskan utan får sattsa på labben, haha om jag inte krockar när jag skjuttsar Frida eller nåt... det vore väl typiskt. Nej, nu ska jag klä på mig.

Hoppas resten av dagen blir bättre än det här!

My little way of saying thanks

Torsdag och snart helg. Dagen var fylld av diverse roliga saker. Först en heldag i skolan som var mindre kul och senare prov i psykologin också det mindre kul... Gick nog rätt bra tror jag men ialla fall. Efter det begav jag mig till stan för att möta upp MS som skulle dra ner till MB med mig. Trevligt. Vi började med lite HK käk och efter det ungarnas träning. Sen skulle hon lämna mig själv på vår träning för att dra med jocke-med-kniven för att mysa! Kul för henne.. mindre kul för mig haha! Golero var som han alltid är (MS fattar) och GJ kollade på... Vi körde till graderingen såklart och förhoppningsvis blir den snart! GJ hittade också på en DUO till mig och MS (jag visar den för dig sen!) och sen åkte jag hem.

Hemma hade min gull syster köpt mig en present. En ask Merci! Hur många skulle göra det till sina syskon? Idag hyllar vi syskonkärleken tycker jag, vi behöver mer kärlek i vardagen! Tack and i love you, you know!

Nej kanske dags att säga godnatt för idag? Nog är jag trött, det är jag alltid. Godnatt och dröm sött!      

En ovanlig onsdag

Halloj i lingonskogen!

Nu har man svenska nationella avklarat och jag skrev om miljön...orka. menmen nu sitter jag här, borde fortfarande plugga psykologi men nu ska jag se andra avenyn! Har inte sett veckans än och tänke att jag var värd det efter dagen prestationer. Min syster ska också se med mig för hon är hemma, hon gjorde illa sig i skolan stackarn, hon gjorde tydligen illa ryggen på idrotten. 

Plugg och åter plugg

Nu har jag precis skrivit klart och skickat in mitt PM till mitt nationella svenska tal. Kändes som att jag tryckte fram något men nu blev det såhär och om det verkligen inte känns bra sen så får jag väl byta eller nåt.. Det blir nog bra. Nu borde jag ta itu med psykologin men vet inte om jag orkar.. kanske snart.

Imorgon är det svenska nationella som gäller. Uppsats skrivande i hela 5 timmar. Sitter nog inte så länge men ialla fall. Drygt. Slutar efter det och då blir det hem och plugga igen.
Tar det aldrig slut? - Tror inte det..

Och nu har jag förmodligen hittat brallor till min vinterjacka! Måste kolla färgen så att den stämmer samt storlek och pris, och sen kolla om det är möjligt för Team Sportia att beställa hem ett par! Kanske, kanske inte. Vi får se.

Ikväll är det House! Yeeey

Touch av Blåbär

Nu är klockan typ halv sju och jag har för ett tag sen två nya avsnitt av The Hills på MTV, töntigt - jag vet. Men jag gillar det =) så därför kommer jag fortsätta titta på det! haha smart Anna! Har varit på språng hela dagen så nu ska jag ta det lugnt, skönt! Ska nog se Andra avenyn också eftersom jag ligger efter med tre avsnitt! Skärpning! Ska snart gå ner och äta, känner att det snart är klart.

Idag drack jag första glöggen för denna höst/vinter! Pappa hade i veckan skyndat sig till bolaget när de släppt årets starkvins glögg, för att få sig ett par flaskor. Årets smak: Blåbär. Trodde den skulle smaka mer blåbär än vad den gjorde, om det är blåbär ska det väl åtminstone smaka lite blåbär? Men det var gott och värmde i kylan! Borde dricka mer glögg än vad man gör, det är gott!

Nej nu ropar de där nere, dags att äta!

Kylan kryper närmre

Nu väntar betydligt kallare tider, och det betyder att jag snart ska ta fram min nya fina vinterjacka som är nyinköpt. Hallelujah moment. Tyvärr hittade jag ingen bild på den och jag orkar inte dra ner och ta ett par pics, ni får helt enkelt se den när er tid är kommen!

Vi har också fått reda på att vi ska till Dramaten i huvudstaden för att se Hamlet, och det ryktades om att Persbrandt var med men så är nog inte fallet, mycket tråkigt! Jag kollade runt lite för att se om det stämde, men han stog inte med i "rollerna" ialla fall så... men hoppas kan man ju alltid göra! :D

Sex års partaj

Lill kusinen Isak fyllde igår hela 6 år, därför begav vi oss till Köpings kommun för att fira. Det blev fika, prat och legobygge eftersom han i princip bara önskade sig lego. Mormor köpte nåt för 8 åringar (?) så han behövde lite hjälp, men förvånandsvärt lite, det var ju trots allt lego för 2 år äldre barn, och i den åldern skiljer det ganska mycket. Men trevligt var det ialla fall och en busig liten prick det är han allt!

Och i onsdags var det träning igen. Ray och alla deltog och till och med "han-som-tycker-saker" var med! Belive it or not haha, Ray mjölkade i trapporna och Legolas var allmänt dryg, usch jag tycker verkligen inte om honom, så jobbig och luktar päckel.

Slutade tolv idag och det var skönt som attans. Ner på stan eftersom jag var tvungen att hitta något till käre far till farsdag på söndag. Sen åkte jag hem och käkade, efter ett tag ringde mormor på och undrade om jag inte kunde bjuda henne på lite te. Ett sånt snällt barnbarn som man är så bjöd man såklart in lilla mormor på lite pensionärsfika så där på fredags eftermiddagen, trevligt trevligt. Sen blev det skjuttsa hit och dit och hämta hit och dit, och nu hamnade jag visst här och här lär man väl fastna ett tag till.

En helt vanlig tisdag

Träningen igår gick väldans bra! Vi rockade loss med Golero ensamma, det blev mys! hahah Vad annat kan det bli med kushanku?? Borde nog ha blivit lite mer blod, svett och tårar enligt honom. För just igår låg inte våran själ i katan, vilken osis!

Idag var det riktigt tungt att komma upp ur sängen. Efter ett hyper spännande Prison Break avsnitt igår gick det knappt att somna. Michael är såå snygg!
Idag i skolan köpte jag mig en skolkatalog för ynka 50kr. Det tycker jag var bra! Men om inte papa var med skulle jag nog inte köpt den! Haha han var cute, 20cm kortare än alla andra.. stackarn haha!

De ringde också om canvas-duken från korthuset. Äntligen kan mamma få sin present, mer än en vecka för sent, men hon blir nog glad!

Barn på nytt

Igår var det lördag, och middag hos mormor och morfar för att "fira" gamla och förlorade födelsedagar eller nåt i den stilen. Såklart var små kussarna där och busade och hade sig! Emma hade satt på Trolltider, viket påminner mig mycket om gamla tider hos mormor, med Milla och hela baletten. Emma blev vettskrämd när jag grabbade tag lite hastigt i hennes lår när Bergatrollet hade fångat Daisy, (för er som inte har missat nog en av de bästa julkalendrarna), stackarn. Är iaf väldigt glad över att mormor var så duktig och spelade in vart enda avsnitt så att man har nu på senare dar för att åter njuta!

Sen var det dags för skattjakt, Isak hade gömt godisar lite överallt i huset som man skulle leta efter, söt unge det dära!

Sen gick vi hem (150m bort) och syrran började ju såklart kolla på någon skräckfilm med pappa. Typiskt. Så nyfiken som jag är så kunde jag ju mig inte hålla mig borta från TV:n utan drogs dit som en magnet. Jag borde inte titta på skräckisar så är det bara! Att man aldrig lär sig?!

Imorgon är det skola också. Skönt nog bara tills 12. Sen får vi väl se om de ringer om tavlan som mami ska få.. det vore ju på tiden iså fall... träning på kvällen sen! Träffa MS och han-som-tycker-så-mycket (?) var det så? haha (annars kallad Golero). Det ska bli kul och skönt iaf :D


RSS 2.0