the power is on


Efter ett strömavbrott pga dåligt väder (blåst och regn) är datorn igång igen. Pratat med mormor och morfar nu på skype. Kulkul! :) Länge sen, så det var mys!

Här kommer lite bilder från igår, Kristin och jag fotade på väg ner till stan! :) Dröm er fram till våren! Varma tider kommer till er också.

















Puss

bread as it should be


Har (äntligen) tagit mig tid att se filmen som Mario fått med en utav sina kokböcker. Man får tips om bakning osv. Bland annat att "lära känna" sin bröddeg, samt hur man knådar den för bästa resultat, osv. Riktigt bra och lärorik film, och jag blev helt taggad på att baka! Så igår satte jag igång två olika sorters bröd. Till min (stora) besvikelse blev det inte riktigt lika härligt som på filmen. Fick inte min deg lika fin som hans. Men det kan ju bero på att han säkert har knådat tre miljoner degar plus att det inte var samma recept. Men jag ska pröva igen och igen tills jag får min deg "exakt som den ska vara".

Brödet blev gott ialla fall! En typ vanlig limpa med lite timjan i och en valnötslimpa.
Puss

It might be here for real this time


I förrgår hade lilla Luxemburg en riktig vårdag. 14 plus och sol gott folk! (ialla fall fram tills klockan tre då regnmolnen låg tungt över staden i två timmar) Det var ljuvligt och solens strålar träffade precis rätt. Det skulle ni allt bra vilja ha hemma också va?  - Kom tillbaka om någon månad då snön har smält! Haha!

Nu har molnen legat tjockt i tvådagar. Solstrålarna borde tränga igenom snart tycker jag. Grönt gräs och vårtecken som utslagna snödroppar! Hur härligt som helst! Kanske man snart kan byta ut vinterns tjocka jacka mot tunna tuger och härliga sjalar! Let's hope so!

Begrav er inte i snön är ni snälla.
Puss

ett par frågor


Nämn något som gjorde dig glad igår: Igår, då ska vi se..Theo som fick en sol i skolan
Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Kollade på "up"
Det sista du sa högt: "Hej"
Det senaste någon sa till dig: "Hej"
Vad har du druckit idag: Te, vatten, cola
Vad var det senaste du åt: Min teriyakilax med ris
Vad var det senaste du köpte: Tågbiljetter till Paris
Vad är det för färg på din ytterdörr: Här i Luxemburg, mörkblå
Vad är det för väder hos dig nu: Just nu, uppehåll, kanske 5-6 plusgrader.
Godaste glassmaken: Ben&Jerrys "half-baked" annars pistach eller choklad
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Beror på, kanske funkar ibland
Sover du tungt: Ja
Drömmer du mardrömmar: Ibland

Puss


uup


Ledsen för förra inlägget, drygade som fasen igår. Sitter och slö kollar filmen "up" den är sådär, men kanske blir bättre vi får se.
Tänkte bara titta in och säga att vi idag har bokat tågbiljetter till Paris! woohoo :D Känns jäkligt bra, nu blir det av, ingen återvändo! 23 april bär det av!
Puss

I kicked in the door


Gööd Day.
Läget?
Jo, bra, själv?
Fint, händer?
Inte mycket, lallar mest runt.
bläääää
Puss

Jag är ledsen, men jag är såld.


Såld för alltid. Såld på Ferrari. Totalt nere där alltså. En dålig väg att välja om man vill ha något i sin plånbok. Tyvärr. Allt för tråkigt. Men nu är fallet så, bara att acceptera.
Så, det är så sant att de har en alldeles egen Ferrari "affär" här i vårt lilla Luxemburg. Jag har själv sett den. Dock inte gått in. Det var igår då jag körde lite fel på min väg till scanshop som jag upptäckte miraklet. En vacker dag av mina resterande dagar i Luxemburg ska jag besöka denna vackra affär. Förhoppningsvis se så rik ut att jag får provsitta. Förhoppningsvis får jag se min favorit. Min 550 Maranello. Finns det något vackrare?
Tror inte jag kommer på något för tillfället fakiskt. En riktigt vacker dag ska jag bli Ferrari-ägare. Om det så är det sista jag gör.

Dags att börja samla mod till att stiga in genom dörren hos Enzo Ferraris shop i Luxemburg, det kommer bli värre än då jag gick in i Louis Vuitton affären. Nu är jag ju intresserad på riktigt. Det är ju bara väskor, nu snackar vi bilar gott folk. Nu jävlar snackar vi grejer. En vacker dag säger jag bara. En vacker dag.
Puss

prommis


Just kommit in från en liten promenad på 6km. Riktigt skönt! Sitter med en jordgubbs-smoothie nu, gött.
Nu blir det ROME, började kolla innan, verkar bra än så länge!
Puss

lite snick-snack


Lagom irriterad över att man inte kan följa OS på play-kanalerna på internet har gått över till riktigt irriterad då man nu inte heller kan se svenska nyheter pågrund av OS. Varför stänger de av så att man inte kan kolla på det bara för att man är utomlands? Det är ju inte bara Sverige som tar del av OS liksom...puckade svt.

Var inne på vlt.se och såg vilket helvete ni har där hemma. Synd om er, men här är snön borta! Våren är välkommen, mer än välkommen. Man borde fira. Men gör man det så kommer väl snön otippat igen.
Fick med mig två tidningar hem från scanshop igår, Vecko Revyn och Hänt Bild, mina favoriter. Bra att de hade dem, men det fick jag betala dyrt för :P Men det var det värt!
Puss

weekend all alone


Min ensam-i-huset-helg är här och den här börjat finfint. Tog en tripp till Auchan, och till scanshop (butik med massa skandinaviskt, typ bakgrejer, lite mat och massa godis samt tidningar) Blev lite godis och svenska tidningar! :D yeey.
Kollar nu på sista one tree hill.
Myz Mys
Puss

en onsdagstanke tillägnad dig


Dagens tanke går till Tore, som idag har tittat ner på oss från de mjuka bomullsmolnen i exakt ett år. Ett år.

En liten resa tillbaka i smärtans tecken




I somras..
Puss

Fettis


Hoppas ni njuter av era semlor. Fasen vad jag ska trycka i mig nästa år. Eller kanske inte, men man blir jäkligt jäkligt sugen.

Ska gå och sova nu. Men först lägga upp en bild.
Puss

Maple syrup? It works man!


Idag var det tisdag igen och typ halva veckan har redan gått! (jobbveckan alltså) Helt sjukt! Men ialla fall, handlats har det gjorts och bröd blev det också till på eftermiddagen. Spännande då sirap inte existerar på samma sätt som hemma här i landet Lux. Frågade efter sirapen i affären, hade till och med fått det franska ordet av Mario, eftersom att de suger på engelska där jag handlar. Men ingen lycka. Jag blev visad till chokladsirap, karamellsirap, jordgubbssirap, sirap till vatten, (typ smaksättning till vatten, lite som saft, fast inte så onyttigt) och till den självklara pannkassirapen, klart att de har den. Smsar Mario och förklarar läget. Ta kannkakssirapen blir svaret. Riktigt skeptisk, men lite nyfiken, lägger jag ner lönnsirapen i vagnen och traskar på. Väl hemma, vid brödbakningen kommer min skeptiska sida fram på riktigt. Kändes inte som att det skulle funka. Men tänk att det gjorde det! Leila, släng dig i väggen, här behövs inte någon "mörk sirap", lönnsirap funkar utmärkt. Brödet fick dock en svag sötma, så det blev nog inte så nyttigt som Leilas bröd, men gott. Vilket var det jag tvivlade mest på. Ska prova detta bröd hemma på det "riktiga" sättet.

Slaktaren fick även ett besök idag, så nu är frysen full med massa olika köttdelar, nystyckade. Yej!
Puss

ingen rubrik


Jag vet mormor, och jag har smakat. Men det smakar fortfarande inte gott. Hur hög status eller dyrt det än är. Tyvärr :P

Dagen har gått smidigt förbi, Theo har lov och mormor och morfar (till Theo) är här från Shanghai, så honom ser man inte så mycket. Alltså har jag kunnat göra mitt i lugn och ro. Tack. Vet inte om jag har något mer att berätta...händer inte så mycket, det är mer snö, det ska bli mer snö och vintern verkar alltså hålla i sig. Precis vad jag inte ville.
Puss

Uhäch


Gåslever = blä.

två små hälsningar


Snön ligger tät än. Blir inte ett så långt inlägg, ligger i en väldigt oskriv-vänlig position och kollar på one tree hill. Tänkte önska brodern en bra födelsedag, 22, och mormor och morfar välkomna hem till Sverige igen, till kylan från paradiset.
Puss

Våren var påväg ialla fall


Efter en vårig början av dagen med solbrills-invigning ner på stan, slutade den svinkallt med fallande snö. Där gick den tidiga våren åt - skogen. Men så kan det vara, om man tittar i kalendern har ju inte ens halva februari gått än. Så än kan vi kanske vara lugna.
Kollar på bygglov nu, har hängt med Kristin hela dagen, sweet.
Puss

För dig som inte orkar tänka


För ett par dagar sedan blev jag medveten om en bekväm tjänst för alla överstressade jobbnarkomaner där ute. Eller bara för er vars fantasi är noll. Nämligen middagsfrid, ett företag som planerar och sänder ut, mat för varje vecka. Mat, samt recept, leverans en gång i veckan och där får du alltså allt du kan behöva (i matväg) för veckans matlagning. Detta är ett svenskt företag, och går alltså runt. Fick nys om detta av en mamma här nere då hon lämnade vidare en massa recept till mig. Vet inte än om det är några höjdar-recept, men en del ska klart provas! Sen får vi se. Men nog tycker jag att det är lite slött av svensken som inte ”orkar” planera sin mat, det är ju alltid roligare om man själv har hittat recepten och får bestämma själv vad man ska äta. Men det är klart, det är ju min åsikt.

Puss


Ett sällsynt exemplar


Då jag inte bor i Sverige har jag missat releasen av Winnerbäcks album som var i höstas. Men nu har jag tagit mig i kragen och sökt reda på det på spotify, lyssnar igenom det nu. Pretty good! Har lite svårt när artister man gillar släpper nya album. Det blir som att en massa nykomlingar ska komma och trängas med "de gamla goá" vilket kan bli lite knasigt. Men de här duger. Får lyssna ett par gånger, och verkligen trycka in dem, haha, då kanske man får ett annat sätt att se det på.
Puss

Halfway through baby!


Ett litet snabbt inlägg mellan one tree hill avsnitten! Tänkte bara nämna för er att idag är det så att jag har mindre dagar kvar här än vad jag har varit här. Jag är inne i halvlek! Tänk vad tiden gått fort, det är så att man inte fattar det! Känns som för någon månad sedan jag stod på Skavsta och sa hejdå till mormor och morfar, halv sex på morgonen. Men det är ju tur att tiden går fort istället för att den sniglar fram!

Now, back to "business", snart klar med säsong fem! Weey!
Puss

The Dinner


Jag vet att bloggen "hamnat vid sidan om" - men jag har inte orkat helt enkelt. Inte direkt funnits något att skriva.
Igår var jag ialla fall på ett litet jobb. Skulle servera på ett "dinner party". Så det var svart-vit-klädsel och serveringsgenerna som skulle fram. Det gick bra, först lite snittar, gåslever...och sen fyra rätters. Med hjortfilé till huvudrätt. Lite extra cash där alltså, 75 euro på en kväll. Inte dåligt tycker jag.

Nu är det söndag och jag vaknade halv två....vad händer?! Antar att jag var hur trött som helst. Sov hos Kristin fredag till lördag, och då gick vi upp ganska tidigt, så inte så mycket sova där. Så jag antar att jag behövde det. Lite jobbigt blir det väll ikväll dock.

Nu blir det tv och mys.
Puss

. . .


I'm back.
Inte för att jag var borta men...igår var nog min värsta dag i Luxemburg. Bilden startade inte, och direkt när Mario satte sig där i startade den. Theo missade simbussen så jag fick skjutsa honom dit, på vägen hamnade vi i morgontrafiken, tog 45 minuter att komma fram. På det fick jag/ vi gå två timmar i snö-regn för en luxemburgisk tradition, barnen går runt med "ljusfacklor" och knackar på hos grannarna, sjunger en sång och får godis och pengar. Den delen av dagen var rätt rolig, kul att få uppleva något nytt! Om vi bortser från att jag nästan förfrös. Gav mina vantar till Theo för han frös så mycket. Så fötterna och händerna fick lida kan man lugnt säga.
Men efter en låång varm dusch var jag varm igen.

Idag har dagen varit bättre. Det är varmare och snön försvinner fortare än den kom! Det har dock regnat hela dagen...Lite shopping blev det också, vårgrejer! Nu längtar jag hur mycket som helst.
Puss

A few days later, and a brand new month


Godday!
Helgen gick och den var mycket bra. Trotts den "inställda" utgången (för min del). Blev hemma mys och stan mys på lördagen.
Sitter nu och dunkar lite music, fått nytt av Frida som mailat varje låt via hotmail, hon är nog bäst :P Var så segt över msn...orka att det går fortare vid mail än "live" via msn..de kan dra. Men har nu nästan alla låtar! TACK FRIDA! <3

Har planerat veckans käk nu också, ikväll blir det nervarvning med bok och tv. Eller ikväll och ikväll...det är ju kväll nu :P Så kanske dags att dra sig mot tvn?
En stolt ägare av en 500 euros sedel är jag också. Sweet.
Puss


RSS 2.0