Kärt återseende


Sverige är underbart. Hemma är underbart.
Nu; en natts sömn i bästa sängen.
Puss på er, vi hörs när vi hörs.

The day


Då var man uppe och ska börja fixa klart allt som inte kan fixas klart innan. Känner mig både trött och pigg på samma gång, men klockan är ju strax efter sex så vad förväntar man sig? :P
Hoppas att man kan sova lite på bussen! (och flyget)
Nu skriver jag inget mer här förrns på svensk mark, måste packa ner datorn.
Så vi ses när jag är anländer!
Puss

Just nu


Har precis kollat på Niklas mat via svt play. (Underbart påhitt!!) Är lite halvsåld på honom, han är skön. Nu blir det live sändning av debatt där de kommer prata om plastikoperationer. Spännande! Haha! Därefter blir det nog till att kolla igenom packningen en snabbis och sådär. Sen sängen.
Jag har fortfarande inte fattat att jag verkligen åker imorgon, overkligt.
Puss

24h


Vi ses om en sisådär 24 timmar, ialla fall mormor och morfar och jag, ni andra får vänta ett par timmar till.
Åh, can't wait.
Puss


Don't worry, be happy!


Åh vad jag är glad! Nu har det löst sig. Kunde inte sova inatt och jag har nu gått och smålett för mig själv, första gången på hela dagen, (inte för att dagen har varit så lång än så länge men ialla fall).

Gick in på flygbuss-sidan igen och läste lite "vanliga frågor" och där stog det hur man kunde "boka-om" sin biljett. Har ju inte velat göra detta innan då vi fick betala någon slags extra avgift för att mammas konto är svenskt...Men ialla fall, så skulle man avboka sin biljett, och det man då hade betalat för den skulle sparas på sitt användarkonto inför framtida bokningar. Då turen för klockan 09.00 imorgon kostar lika mycket som den jag har betalat för innan (17eur) så avbokade jag min biljett och snabbt som attan bokade jag en biljett till klockan 09.00 bussen! =D Inte ett öre extra kostade det. WOOOHOO!!
Nu är det säkert att jag kommer hem (om vi inte krockar eller vad som helst..) Men jag har mina biljetter (snart, Monica ska bara skriva ut bussbiljetten) och packningen är väl typ klar.
SÅ VI SES IMORGON! Åh vad skönt, då kanske jag kan sova inatt.
Puss

-




Om jag nu kommer hem överhuvudtaget dvs...
Puss

L


Hej "L", jag räknar ned till dagen då jag åker hem en vecka till Sverige, alltså imorgon.
Puss

Should I be worried?


Gick nyss in på Flibco:s hemsida då jag tänkte kolla så att min buss på fredag inte är fullbokad. Nej den var inte det, en ny biljett kostar 17eur som jag har betalat för min andra, men det blir ju lagom surt om de kommer kräva mig på den summan en gång till. Vi borde ha bokat en ny och avkobat den andra förut.

Det är ju som så att ryanair var så snälla och bokade om mitt flyg då jag minst anade det, och då var ju redan biljetten till bussen här ifrån Luxemburg redan betald och klar. Vi bestämde att inte boka av den och chansa på att de skulle vara lite hyggliga och släppa på mig då jag ju faktiskt har en biljett, även om den har en annan tid. Så nu börjar jag bli lite orolig, det finns 44 platser kvar (gick in och prövade att boka för 44 pers, och det fanns plats för alla dem på "min" buss). Det borde väl inte finnas någon risk med att det bokar 44 pers på min buss under ett och ett halvt dygn? Eller? Åh, jag klarar inte med det här. Tänk om jag inte kommer med bussen? Borde jag åka en timme tidigare och pröva åka med buss klockan 08.00 från Lux? Så att jag kan vänta i stan en timma ifall jag inte kommer med bussen 08.00 och då vänta på 09.00 bussen? Då kanske risken inte är lika stor att inte komma till flygplatsen...eller????! Säg vad jag ska göra. ÅH.
Puss

Auchan at night


Sådär, nu myser jag riktgit här. Har varit på en shoppingrunda på Auchan nu ikväll. Blev några saker, varav en present till er där hemma. Sen får vi se hur det klarar sig i resväskan, men värt ett försök (kanske).

Puss

Djurens rätt?


Hur mycket ska djur tåla? Om vi tar Sverige som ett exempel så går ju inte djuren ute dygnet runt såhär års. Men i Luxemburg, joodå. Hästar, kossor, getter och får, you name it! Okej att de ska få vara ute, men inte dygnet runt då det är frost-kallt om nätterna. Härom veckan var det grymt kallt och nog gick djuren ute då med. Hästarna har inga täcken eller liknande, men är det vi i Sverige som har en ovanligt snäll/ försiktig syn på hur djuren ska behandlas?
Klart att de klarar av mer än vad vi utsätter dem för hemma, då allt ska vara så puttiputt som möjligt, finns ju så mycket regler för sånt hemma. Men är det vi som överdriver eller är de ovanligt elaka mot djur utomlands?

Vet inte vart jag vill komma men jag tycker ialla fall synd om djuren ute i kylan. De borde få komma in i värmen, eller åtminstone få ett varmt och gosigt täcke.
Puss

Limited


Nu har mitt Spotify gått ut igen. Irriterande. Det är ju som så att man bara kan "resa" i 14 dagar med Spotify om man inte har premium. (Vilket jag inte har) Så nu har mina 14 dagar gått igen och jag måste logga in på mitt konto från en dator i Sverige. Men jag klarar mig nog, kommer ju hem på fredag så då blir det access igen! Får köra youtube/ ipod/ och musiken på datorn så länge!
Puss

-

 

 

Puss


The Nanny


Barnvakts kvällen har börjat. Nu är det mumin på tvn. Ett avsnitt skulle lille Theo få se. Efter det blir det kanske lite lek (för hans del) och sen dusch och nattinatt.
Då ska jag njuta av tystheten. Lite dator här uppe och sånt mys. Hoppas de inte blir allt för sena bara.
Imorgon väntar ännu en jobbdag, då jag tar min lediga dag på fredag så får jag jobba imorgon. Helt okej för min del.
Puss

Mormor


Älskar trattisar! Gjorse trattkantarellpaj igår, men dock på köpta kantareller. Fast det gick bra ändå!
Puss

Ingen vanlig dag


Grattis mamma på födelsedagen!

Puss

-

 

Puss


Innan jag bäddar ner mig


Tack mormor. Då fryser jag den.
Ses på fredag strax efter kvart i fyra någon gång. Smsar om det blir förseningar, eller så.
Puss

Avslutad måndag


Så var måndagen över den med. Dagen har sett ut som vanligt. Tillverkade en hur god kantarellpaj som helst till middag. Tänkte först att de inte käkar sånt, men jodå! Tur de! Sitter nu och försöker fixa och trixa lite med handlingslistan tills imorgon. Den är väl klar iprincip, men ett par frågetecken är det allt. Svårt att handla och så när huset kommer stå tomt i en vecka. Blir ju extra mycket planera och hit och dit då.
På något sätt kommer det väl gå ihop. En sak undrar jag bara, till dig mormor. De har bett mig göra din soppa igen (kräftsoppan) om två veckor. Men till den behöver jag ju då räkosten, håller den sig i två veckor? Eller måste jag kolla upp de på förpackningen? Man kan väl inte frysa sånt?

Tänkte lägga undan det här nu och njuta lite, kanske en film ikväll? Tror jag har typ 4 avsnitt av andra avenyn att ta igen...känner mig inte sugen på det. Kanske lite härlig kärlek skulle passa fint en kväll som denna, Stolthet och fördom? Eller The notebook, hmm, inget klingar bra i mina öron just ikväll. Eller lite hederlig Bare Bea?! Det låter bättre må jag medge.

Emily! Recept på "the carrotbread" kommer inom kort! =D
Puss


Familjen!


Hej,
Köp hem en soda stream läskgrej tills jag kommer hem. Med lemon/lime smak tack! =D
Då ska vi fixa en grej ;)
Puss

Bilder lördag/ söndag




I väntan på bussen



Taco förberedelser




Vår supergoda jordgubbs & blåbärspaj





Vin, Luxemburgiskt





På promenad hem från "söndagsbussen". Blir en liten promenad då, då min buss inte går på söndagar...men det var skönt!




Vi avslutar med en bild på mig igen då.
Det var allt för tillfället. Over and out.
Puss


En bild från i fredags;



Tog inte med mig kameran, så ni får nöja er med en liten mini titt på hur jag såg ut.
Puss


-

 

 

Puss


-




Puss

Efter en lördag med variation


Hemma igen då jag sov hos Kristin inatt. Vi dansade oss igenom natten och slängde in handduken halv fem. Efter tacos, jordgubbs-/blåbärspaj och en flaska rosé, en flaska rött och en liter vitt var vi redo att ta stan med storm. Haha!
Finns inte så mycket mer att tillägga tror jag, en dunder kul kväll som bara kunde blivit bättre av ett bättre dansgolv, mer mod från min sida (ni vet ju hur jag är...det är som vanligt, KGs, vi borde fixa en plan) och bättre musik. Men det är bara småsaker, (kanske inte modet men ialla fall..)
Nej nog med kodade meddelanden.
Puss, bilder kommer.

En fredag i all sin glans


Hellöj!
Jag är uppe och borde gå upp och käka en liten frukost. Ska dra snart igen..

Men igår var hur trevlig som helst! Träffade Towe, och vi drog till en svensk bar! Med svensk musik, svensk öl och cider mm. Mycket nice! Blev först ett glas vitt och delägaren kom och stog och berättade om sin fredag i detalj för oss..rätt ointressant om jag får säga det själv. Men han bjöd oss två på en varsin gammeldansk då han drog. Han frågade först Towe, tycker du om de? Hon svarade "Nej inte direkt". Så frågade han mig, och vad svarar man inte om inte "Jaa, det funkar!" Man är ju sin fars dotter trots allt. Även om man aldrig har smakat det förr. Man kan ju inte banga på lite gratis sprit. Så där fick vi ett varsitt shotglas var fyllt med drycken. Vi sa skål och jag körde botten upp (som sagt, sin fars dotter, always) medan Towe smuttade på sin och bestämde sig för att hon inte skulle ha mer utav den. Hon gav den till mig, men där tog det faktiskt stopp. Inte var det gott alltså. Men hade glaset stått kvar där resten av kvällen hade jag nog säkerligen hällt i mig Towes glas också. Kanske var det tur att någon annan fick de.

Ett par drinkar och ett par engelskmän senare var det dags att bege sig, för min del. Bussen går ju som ni vet vid elva. Då jag ska sova hos Kristin idag ville jag spendera natten i min egen säng.
Så, så blev det, mycket rolig kväll! Även om den slutade rätt tidigt.

Ikväll blir det tacos (!!) och vin hos Kristin! Som jag läntar efter tacos.
Puss

-





Puss

Irriterad på en rollfigur


Igår såg jag de två sista avsnitten av Sex and the city. Nu är jag klar med hela serien. Alltså kommer ni inte få höra nå mer "nu blir det lite sex and the city" på ett tag ialla fall.
Tänkte bara lätta mitt hjärta lite grann här innan det blir dags för lunch.
Under de sista avsnitten märkte jag hur min irritation på Carrie växte mer och mer. Då hon skulle åka till Paris och inte lyssnade på sina vänners "kärleksförklaringar". Jag blev bara så trött att jag vid många tillfällen övervägde att stänga av tvn.
Gjorde naturligtvis inte det, men ändå. Jag blev bara irriterad på hennes sätt och hur hon agerade. Så jag är verkligen inte någon Carrie ialla fall.
Nu vet ni det, och hur intresant var det på en skala? Tänkte väl det. Men kanske lite bättre än tio "idag har jag..."-inlägg per dag.
Puss

-


 


Puss

 


Dagens



Nej ingen dagens outfit här inte. Det kanske kommer senare i denna blogg. Men dagens "sysslor ska ni få".
Brödbak, på schemat. Morotsbröd som jag hittat recept på på internet. Blev mycket gott må jag säga!
Här har ni till och med en bild:



Det har även blivit träning för min del nu på kvällskvisten. Lite Medium Pulse. Mycket skönt, roligt och helt crazy pass. Det besöker jag nog till helt klart igen. Annars är det väl inte så mycket annat. Har lite annat, men det får bli i separata inlägg framöver. Bjuder på en bild på mig själv och mitt lilla Boarding Pass som jag skrev ut idag. Nu är jag snart iväg.





    

Puss

 

 


-


 


Puss


två månader


Idag är det onsdag och som vanligt var jag ledig. Fast inte helt ledig dock, var barnvakt åt M&T i två timmar. Men förutom det så! Där blev det lite extra cash igen. Oj vad rik jag blir på det här livet, eller inte. Eller lite kanske då.

Vart jag ville komma med det här inlägget var bara det att jag nu har varit här i exakt två månader. Två månader i Luxemburg. Två månader utan er, och två månader utanför Sverigesgräns. Jag har aldrig varit borta så länge från "hem" förut, och aldrig varit utanför Sverige en sån lång period heller. Men det är bara att gratulera mig själv och vara glad. Jag har ju klarat två hela månader! Haha, nu låter det som att jag tänker åka hem eller så, men icke då. Eller jo, nästa vecka kommer jag ju faktiskt hem! Fast bara på lite semester, men endå.

För övrigt så känns det sjukt att jag nu kan säga så, "nästa vecka ses vi" eller "nästa vecka kommer jag hem". Känns som att det var igår det var en månad kvar.. men oj vad tiden gått fort! :D
Puss


-




Puss

Svårheten med att somna


Det är konstigt hur vi beter oss ibland. Då jag som ni vet försov mig igår var det i princip det enda jag hade i mitt huvud när jag låg med kinden på kudden och väntade in min sömn. Kunde jag somna? Nej. Såklart inte. Även fast jag prydligt placerat mobilen på hyllan här ovanför datorn med väckning 40 minuter innan jag nödvändigt behövde gå upp och min vetskap om att jag såklart kommer höra den och bli irriterad och stampa upp för att snooza ett tag, så kunde jag ändå inte somna. 
Allt som fanns i mitt huvud var att jag skulle försova mig idag igen och vad som skulle hända då. Hur alla skulle reagera och hur jag själv skulle må. Dumma huvud att inte släppa onödiga saker.
Försov jag mig? Såklart inte. Pigg som en lärka.
Puss 

-

 



Puss


Rättning


Okej, förra inlägget kanske inte var så rätt om dagen i övrigt, bortsett från morgonen. Dagen blev mycket mycket bättre. Om jag nu inte imorgon får en massa klagomål på strykningen och badrummen det vill säga. Men det han ju inte hänt tidigare så! =)
Puss

Sämsta dagen ever


Morgonen började halv åtta. Då jag blev väckt av Mario som ropade på mig. Flög upp ur sängen och insåg att jag försovit mig. Alltså, hur hände det? ÅH, jag blir så arg på mig själv och jag skäms så. Jag vet att det är manskligt och bla bla bla, men jag gick ju till och med och la mig tidigt igår! Allt blir bara fel nu känner jag. Hur kan jag göra så att de här två veckorna flyger förbi?
Från och med nu ska jag lägga mobilen på hyllan i andra sidan av rummet så att jag verkligen måste gå upp och leta efter den.
Ska snart göra lunch, vad som händer med den vet jag inte, men det känns som att allt kommer gå åt pipan idag.

ÅÅH!
Snart måste jag börja tänka på vilka kläder jag vill ha med mig hem också.
Puss

Bio - Promenad - Cash


Då var vi här igen då. Dessa söndagar. Men det är faktiskt skönt. Inte göra ett dugg. Bara det man känner för, (förutom att handla något då) Så det blir till att vara hemma idag och slappa, ta en lång promenad och bara njuta.

Helgen har varit busy. I fredags blev det bio med Kristin, Julie&Julia såg vi. Rätt bra film, men inget jag kommer gå och köpa. Men helt okej fredags-underhllning.
Igår träffade jag Towe i stan för en promenad i grund, och sedan lite lunch samt affärstittande. På kvällen var det barnvaktssittande i en annan familj som bor här i närheten. Så det blev lite extra cash för min del. Alltså gick helgen med plus. Goddie!
Puss

Ett snabbt


Hellöj
Frukost nu, ska iväg med bussen om 30min. Sitter i pyamas, är alltså något stressad. Men tänkte skriva någon rad så ni ser att jag lever. Så ja, jag lever.
Längre inlägg kommer senare!
Puss

2


Två veckor och jag är åter i Sverige. Även om det bara är för en vecka. Men det ska bli kul och jag längtar. Ska väl checka in online här snart, får se om jag gör det i helgen eller nästa helg. Vi får la se.

Kul att de har bytt reklamen på spotify. Det uppskattas, borde dock göras oftare.
Over and out.
Puss

Då blev de kväller


Stänga av den här burken ska jag göra nu. Dags för lite kvalitets tid med mig själv och...sex and the city. Ett par ljus får även vara med i bilden för att höja mysfaktorn. En kopp té och min IKEA filt räddar kvällen hur bra som helst.
God natt kära ni.
Puss

Torsdag


Halva dagen avklarad och maten är färdig. Väntar nu på Theo som kommer halv ett med bussen. Då blir det lunch och sedan har han och jag hela eftermiddagen framför oss av lek iprincip. Får se vad vi hittar på. Imorse var det frost igen. Kallt som tusan. Blir nog att inviga min nya jacka snart. Får se hur länge jag står ut med tröja och 8848-jackan. Kanske tills jag åker hem om det inte blir mycket kallare än såhär. Men jag har hört att det ska bli varmare nästa vecka. Hoppas!
Hörs sen!
Puss

Drugs to the people?!


Kristin och jag lunkade på i Gare. Vi gick in i en galleria eller vad man ska kalla det (väldigt liten) med ett par affärer. Varav en växtaffär. Då säger jag till Kristin:
Jag: Kolla det är en haschaffär! Haha!
Kristin: Nej, det är det inte alls, det är ju en helt vanlig växtaffär.
Jag: Men nej, kolla det är ju marijuana plantor!
(Hade såklart kunna fortsatt den konverrsationen ett tag då vi var måttligt chockade och stog där utanför ett tag, men kommer inte ihåg allt vad som sades, det är mest en chockdimma)
Så där stog vi, utanför en tvättäkta drugplant-store. Visst hade de basilikaplantor, tomatplantor och diverse också, men själva grunden utgjordes av marijuana plantorna. Shit alltså! Vi visste inte ens att det var lagligt här, och så springer vi på det sådär bara. Sjukt.
Affären brevid sålde såna där rör som man röker genom (hasch eller nåt alltså) Ni hör väl att jag inte är så insatt, så jag vet inte vad det heter, eller exakt vad man röker i dem. Men ändå. Det är själva grejen att det såldes och att vi såg med egna ögon.
Puss

Hösten har anlänt


Dagen bjöd på ledighet som alltid på onsdagar. Så jag sov till nio kanske, då man var tvungen att pallra sig till bussen vid elva för att träffa Kristin halv tolv. En överraskning när man trycker upp persiennerna då det är frost ute! Sen när blev det så kallt här? Bara att acceptera och klä sig lite varmare. Klantskalle som man är så klär man sig ju inte tillräckligt varmt bara. Så i princip hela dagen har jag frysit, då det samtidigt blåste väldans kallt också.

Blev ialla fall en härlig tur på stan med Kristin, vi gick över "till andra sidan" (Gare) för att kolla in lite schyssta affärer som ligger mer åt vår budget. Man måste då krossa grund ("dalen" mitt igenom stan) och gå en bit, men det var skönt. Sen blev det salladslunch. Därefter drog jag mig iväg till Coque, den olympiska simhallen här i Lux, för att simma lite grann. Badmössan hade jag med mig som tvingat och snacka om att den inte matchade min bikini. Den är klarröd, en av Theos gamla (så jag slipper köpa en egen) haha nog länge sedan jag kände mig så ful faktiskt. Men så har ju alla badmössor där inne så.. Tog mig igenom 20 längder innan jag var nöjd. Då blev det en kortis tripp på Auchan och här sitter jag nu och försöker värma mig lite.
Det var mig dag det.
Puss

Degis


Ingen träning för mig idag som tänkt. Fick inte plats på passet, lagom surt när man står och ska byta om hemma, (man mailar om att man vill ha en plats och så får man hoppas att man får ett mail om att det finns plats tillbaka) å andra sidan så är jag så himla trött och frussen så det kanske var bäst att det blev en hemmakväll med té och tv/dator! =) Inte mig emot i och för sig.
Puss

En ljuvlig kopp svart


Inte förrns jag nu sitter här med en kopp riktigt svart té så blir jag påmind om hur gott det är och att jag faktiskt saknat det. Köpte nytt té idag och då körde jag på säkra kort genom att ta Liptons Blue Fruit i pyramider. Så det är alltså vad jag smuttar på nu. Redan då jag öppnade förpackningen log jag. Bara luktenav äkta vara liksom. Köpte ju ett té förut som skulle vara svart men det visade sig vara en blandning av svart té och röda frukter (alltså svart té blandat med frukt té) så det var ju ingen höjdare direkt. (Även om det var bättre än enbart frukt té.) På caféer och så har de alltid bara earl grey om man vill ha svart té (eller så tar man det för att det är ett säkert kort) så det är lite synd då jag inte är någon älskare av just earl grey (eller ska jag skriva persiskt té? haha) Det går ju att dricka, det är absolut inte det men det är ju inte någon direkt "smak" på det! Något trist.

Puss

Konstig natt


Har vaknat ett antal gånger inatt av konstiga ljud. Troligen regnet utanför som har hållt på hela natten, otroligt irriterande. Längtar nu efter ikväll då det blir en lugn skön kväll här hemma med tv och dator. Strykning är färdig och ska plocka lite i köket nu innan det blir lunchdags.

Har inte så mycket mer att tillägga för tillfället, kanske kommer på mer senare. Vem vet vad som händer.

Puss

A nice walk in the...rain


Nu har nästan söndagen gått också. Därmed är helgen över och en ny vecka börjar. För mig gör det inte så mycket då det betyder att vi går närmare och närmare mitt lilla hembesök. Har kollat på tv mestadels av dagen men också varit ute på en skön powerwalk i en och en halv timme där regnet kom och gick.

Nu är jag ifatt på andraavenyn fronten, lyxfällan och allt sånt. Har även kollat ett avsnitt av Svenska Hollywood fruar. Haha! Lite kul att ena av dem är från just Västerås! Tråkigare är att hon verkar vara den som är mest körd. Måste även påpeka hennes gnällande. Låter vi verkligen sådär förjävligt eller är hon ett undantag?!
Puss

Heldag i lux


Började med att göra detta inlägg till er mormor och morfar, men jag skickade ett mail istället, så öppna nu er mail och kolla! Be Frida hjälpa er annars, hon borde kunna.

Idag blev det en heldag i lux centrum. Eller heldag och heldag, haha drog in med 12 bussen och åkte hem vid 18.. lite shopping blev det ialla fall och en seen lunch med Sara. Kvällen har varit lugn, Theo sover nu och jag sitter här. Tänkte kolla ifatt lite program på webben som jag ligger efter med, annars är ju min "ta-hand-om-mig-själv-dag" imorgon så då blir det ju en hel del avsnitt då. Ska även ta mig ut och motionera imorgon. Hoppas det inte regnar så jag kan gå ut här och springa eller gå. Eller något.
Batterierna i min ena fjärrkontroll har gått slut och det är därför jag behöver batterier, har letat lite, men inte hitta några. Är det något man borde köpa själv? Tills jag har fixat det kan jag inte titta på Sex and the city....
Puss

Going downtown


Hello hello! Vaken är man här, käkat frukost har jag också gjort. Tänkte ta 12 bussen in till stan för lite klädtittande och träffa Sara en sväng. Kanske en lunchdejt? we'll see. Så det blir väl till att göra sig iordning nu, ikväll sitter jag barnvakt så det blir väl något inlägg till.

Mormor grattis till din kommentar! Klarade du det själv eller hade du kanske Frida till din hjälp? Jag har fått både kort och brev nu! Fick de en pöjk eller flicka?

Borde köpa batterier.
Puss

Oh baby, can I take you home?


Okej gott folk! Här är jag nu. Vid datorn och tv:n.
Ikväll har jag varit på stan och träffat en tjej som heter Towe. Tro det eller ej men jag är inte nervös för att träffa nya personer längre. Alltså, jag har ju nu gjort det ett antal gånger och det är ingen big deal längre om ´man säger så. Som vardag.
Vi käkade lite mexikanskt och en drink till det. Efter det drog vi oss till en bar för en drink. Där var det fotbollskväll så det var inte världens ställe att vara på om jag säger så..Blev en sex on the beach där och sedan tog vi en promenad i den friska rökfria luften. (Merre, de hade long island icetea, kom hit och drick med mig!!)
Under våran promenad sätter jag andan i halsen. Here is my story:
Där går vi, två svenskar i mitten av Luxemburgs city och tjattrar. Under en sekund tittar jag åt höger för att kolla in bilen som stod parerad mitt på en tom gata. Utan folk runt omkring. Tänker typ "åh, nice bil". Inget mer med det liksom, någon sekund senare kastar jag tillbaka blicken då jag tyckte mig skymta märket av mina drömmar. The one and only liksom. Rakt framför mina ögon, livs levande står där en Ferrari parkerad. Sådär bara. Jag vet inte vad jag ska skriva men alltså, shit. Tvingade med mig Towe ett varv runt (hur skämmig får man bli?) samt kollade in genom rutorna. Ett par killar strosade förbi och nog underade de vad vi höll på med. Jag skulle mer än gärna ha snott bilen kan vi ju säga.
En svart sak med genomskinligt där bak för att man ska kunna få den coola känslan/ inblicken i vadå? Motorn sitter väl ändå inte där? Vet inte vad som finns där men oj så snygg. Alltså tror ni man skulle kunna klä upp sig någon dag och liksom glida hos någon Ferrari återförsäljare och övertyga dem om att man kanske ska köpa en och därför vill provköra en? Då skulle jag trippa fram på moln efter det. Det är ett som är säkert.

Nu för att bevisa för er så tänkte jag ju ta en bild, dumma mig som sket i att ta med kameran. Men man har ju mobil! Synd bara att kameran är så förbannat dålig på den bara. Men här har ni (och jag) ett fotobevis för all framtid: (förlåt förlåt förlåt för dålig bild, numera tänker jag ha med mig kameran vart jag än går ifall jag får syn på en till)



Puss

Three weeks to go


Behöver jag nämna att det är en vecka sedan det var fyra veckor tills jag kommer hem? Kan ni då lista ut att det är tre veckor kvar nu? Ja, klart jag håller koll.

Mormor, fick ditt brev igår! Tack! =)

Tyvärr så har min fantasi inte blivit bättre sedan igår, så jag bjuder inte på något mer för tillfället. Kanske ikväll.
Puss

fantasin flödar inte om man säger så

Har verkligen inget att säga här idag/ ikväll. Orkar inte bara skriva om mina dagar, ni lär ju kunna mitt schema vid det här laget.

Tack Emily för att du förstår mina tankar kring bilar och snygga män. Vad gäller dig pappa så visst kan man hitta snyggingar i de bilarna med, men dessvärre inga med pengar!
Puss


It's a richman's world


Snyggingar i snygga bilar kan det bli bättre gott folk? Tänk er en über snygg Porsche med en snygg man i för en gångs skull? Jo, det existerar här. Parkerade vid gatan eller susandes på vägarna, tror ni jag saktar ned då jag närmar mig och går/åker förbi? Ohja! Detta år njuter jag, för det är något man nog aldrig kommer att få uppleva hemma. För det första så har mna liksom tur om en Porsche susar förbi och för det andra så innehåller de aldrig några snyggingar. Bara överrika gubbar. Då tittar man ju endast på bilen, det är ju roligare om man har två saker att sukta efter.

Själv blev jag alldeles tagen idag då jag stod vid Hamilius för att möta upp Kristin. En man/kille dyker upp på andra sidan gatan, bärandes en gul adidas träningsoveralls jacka, och ett par svarta mjukis. En träningsbag hängde snyggt över axeln. Efter ett tag uppenbarar det sig för mig att det står "karate" med stora bokstäver på ryggen av den gula tröjan. Om jag blev nyfiken? Om jag ville gå fram och prata med honom? Om jag blev sugen på att slåss? Ni kan nog svaret på alla frågorna ovan. JA såklart. Oj, jag blev alldeles förvänad och överraskad. Stog säkert och stirrade ett bra tag! Haha! 
Hade ju varit trevligt att följa efter honom och se vart han tränade och iså fall om de bara tränade traditionellt eller kanske bara fighting eller kanske båda. Tjuvkika lite på en träning eller två och sedan kanske känna sig upprymd av sporten. Får kika efter klipp på youtube istället. 

Ser på Nemo nu med Theo, Frida, har nyss sett delen nere i det svarta då de letar efter cyklopet. Här har du "du får ingen mat...." på engleska! :D

"No eating here tonight, no eating here tonight
no no no eating here tonight. You're on a diet!"

Puss

Godnatt bloggen/ Sverige/ alla andra


Måste säga att det var hur härligt som helst att träna! Blev skivstångspasset igen då medelpasset tydligen har bytt dag...men utan att ha bokat min plats åkte jag dit och chansade! Tur var väl att jag också fick en plats, vad hade jag gjort annars? Fick även mitt kort så nu är jag frisläppt i Friskis&Svettis Lux.

Nu blir det inte helt oväntat sex and the city, sedan ett par sidor i boken och därefter nattar vi för idag.
Puss

Fresh and sweat?


Också kallat Friskis&Svettis. Ska iväg nu snart på ett pass och fresh and sweat är vad Mario kallar det. Haha bästa namnet ju, undrar varför de fortfarande har Friskis&Svettis?.....men lite kul vore det ju om det blev översatt utomlands till det. Gud så fult.

Så där har ni vad jag ska göra ikväll. Efter det blir det hem och ta en dusch samt lite tv/dator, eller varför inte tredje boken av Stieg Larsson som jag började med idag?! :D Kunde inte hålla mig när jag läst klart sista sidan på tvåan, var tvungen att börja med en gång! Så den är nog utläst tills jag kommer hem ska ni se.

Dagen har inte bjudit på så mycket annat förutom inhandling av mat samt regn i mängder.
Imorgon är det ledigt och det betyder stan och shopping och lunchdejt med Kristin&Sara.
Puss

Sussa sött


Nyduschad och nyinsmord ska jag inta bädden och läsa läsa läsa. Är på slutspurten nu och det är hur bra som helst! Hoppas på att jag klarar av den ikväll, då kan man börja med trean imorgon! Hihi!

Annars ser det riktigt bra ut på matfronten för veckan. Paniken som infunnit sig inom mig de tidigare veckorna har idag inte alls hälsat på. Så det känns bra! Som vanligt är det bara nya saker jag ska laga (som jag inte lagat förut dvs.) Försökskaniner helt enkelt. Men det brukar ju gå bra. Nästa veckas mat är nästan färdig den med, nu jäklarns ligger jag i! Hittade en del jag kände jag ville laga och då passade jag på att göra nästa veckas matplanering samtidigt! Känns skönt.
Natti, puss


Regnet har kommit


Igår regnade det, idag regnar det, kanske har regnperioden kommit, hoppas inte. Strykningen är ialla fall färdig och nu sitter jag och tittar lite på vad vi ska käka i veckan. Tror jag har tre måltider av åtta klara. Ska gå upp och kolla lite på recepten där uppe också, har kört på internet i säkert tre veckor nu. Men recepten på internet är super så dem klagar vi inte på. Om jag inte hade det hur fasen skulle jag då göra?

Igår kväll var en bra kväll. Pratade med G och sedan med mormor och morfar. Nu är det bestämt att de kommer och hämtar mig om 25 (!!) dagar. Åh tänk att det är så kort tid kvar. Känns som att det var igår det var typ 100 år dit. Men snart kommer den här veckan vara slut och då kortar vi ner en vecka från fyra. Det kommer gå super fort.

Jag är shopping sugen.
Puss

5 oktober 2009


Nu ska jag stryka till sex and the city! Sweet!
Puss

Kanelbullens dag


En dag jag tycker om. För jag tycker om kanelbullar. Önskar att jag hade en här nu, men icke. Jag är sugen på mormors super bullar, men det får väl vänta till vecka 45 eller jul. Så jag får ta igen kanelbullens dag senare helt enkelt.

Helgen börjar lida mot sitt slut och idag ska jag bara ta igen mig, slappa. Lite sex and the city, lyxfällan och ensam mamma söker! Om vi har tur läser jag även ut Flickan som lekte med elden.
Nu ska jag kolla lite i min kalender. Ja jag har en sådan.
Puss

Awesome saturday


Vi åkte ju då som sagt till stan för lite "sen lunch". Vi gick till deras favorit restaurang här i Lux som heter Guillaume och är en fransk restaurang, den var super bra! De beställde in en stor tallrik skaldjur till förrätt, ostron, sniglar, de här små grå räkorna som finns här och jätteräkor. Till det blev det luxemburgiskt mousserande vin och ett glas vitt vin! För min del blev det räkor (jätteräkor) och en del av de små grå, men de var lite underliga, smakade även ett ostron, tänkte att man måste passa på då man är på en fransk restaurang och ostronen skulle vara underbara där. Man vill ju inte vara en chicken liksom. Men det var nog inget för mig. Började med drickandet av "vattnet" i skalet och sedan till "köttet" men det blev lite för slemmigt för min smak. Mario sa "it's really like kissing" haha! Det blev bara ett ostron för mig dock. Efter det så blev det såklart "main dish" då hade jag valt Carpaccio med pesto, körsbärstomater och ruccola, samt sallad och pommes frites. Det var som tunnt tunnt skivat kött (tänk er tjockleken på parmaskinka, nästan genomskinligt) och så var det rått. Trodde inte att det skulle vara så gott som det faktiskt var, det var super!! Till det en flaska rött på tre. Därefter en kopp té. Underbar middag? Oh ja! Lite jobbigt att gå därifrån dock, efter allt det där vinet och en hel middag sittandes stilla, haha! Men som alltid (nästan) lyckades jag ta mig samman haha!

När vi sedan kom hem fick jag en flaska väldigt ovanligt vin direkt importerat från Australien som tack för dessa dagar då jag tagit hand om Theo, då det var så tidigt in på mitt år här. Jag blev glad och har bestämt att inte ta med den hem på flyget, då den är väldigt ovanlig och så, så vill jag inte riskera att den åker i tullen så den får följa med hem senare.
Puss

Right now





Hallå! Här har ni två just nu bilder på mig, haha! Föräldrar är hemkomna och jag är lämnad ifred. Hur skönt osm helst. Men snart ska vi åka iväg och käka på restaurang, också det rätt najs måste jag säga. Sen blir det tillbaka hem hit och då ska jag slappa heela kvällen lång. Har längtat efter det sedan, ja, det är nog förra helgen.

Tänkte berätta att jag nu har fyndat min lilla resväska som jag ska ha istället för den stora då jag åker hem nu kommande gånger. Den kostade mig 25 €, vilket jag gärna lägger ner för att bevara spriten innuti glasflaskorna! Haha! Nej men det könns bättre med en mindre resväska när man bara åker för en vecka eller två. Kommer nog att komma till användning framöver. Då när jag var på Auchan så var det en jäkla massa spritprovning. Vem strosade runt där om inte jag?! Kan ju börja med att berätta att det är lite andra regler här för körning med alkohol i blodet. Hemma har vi ju 0.2‰ för grov rattfylla. Här är gränsen 0.5‰. Inte nog med att det är super högt så kan jag tala om att den nyss har blivit sänkt till 0.5, från hela 0.8‰ vilket är helt sjukt! Men så lever de här, så jag tog faktiskt ett prov på en whiskey, haha! Jag som hatar det, haha. Men det var en mycket fin whiskey fick jag berättat för mig, den hette "Aberfeldy", skotsk maltwhiskey (det var något ännu mer speciellt med den här, då just med malten men jag kommer inte ihåg vad det var) som var lagrad i 12 år tror jag. En söt liten knubbig flaska som gick på 27 € för 70 cl. Kanske ett bra pris, eller kanske och kanske, då samma flaska på systembolaget går på 850kr så tycker nog jag att det var ett jävla bra pris! Men inte något jag själv skulle lägga till min "samling". Kanske du vill ha en pappa? Tror du den är god? Nog med det, när jag sedan skulle därifrån (tuggandes tuggummi) tror ni inte polisen står utanför parkeringshuset och kallar in lite bilar? Jodå! Tror ni jag blir nervös? JADÅ! Men mig tog de inte, och även om de skulle gjort de hade jag inte haft över 0.5‰ ialla fall, så det var ju liksom inget att oroa sig för egentligen.
Puss


To infinity and beyond


Sitter i soffan helt själv, super skönt. Theo sover (hoppas jag) och idag har gått riktigt bra. Tog till mig mammas ord igår. Hon sa att hon tyckte det var grymt mot en sex åring att bli satt i naughty corner och allt det där. Det var efter mitt samtal med mamma som jag insåg att jag faktiskt tycker exakt likadant. Pojken saknar något, det är därför han beter sig som han gör. Så idag har jag jobbat på min attityd mot honom. Jag har tänkt efter och varit mer som mig själv. För jag tror inte att han lär sig något av naughty corner ialla fall så... Det har därför gått mycket bra idag! Knappt inget bråk alls, det var en gång nu på kvällen och då satte jag mig ner och försökte få honom att förstå. Det gick efter ett litet tag, men sedan städade han heela sitt rum. MEN, jag förstår föräldrarna här, det är klart att jobbar man iprincip dygnet runt och har en liten pojke på sex år som vill ha uppmärksamhet hela tiden är det klart att man blir irriterad. Det kanske finns något annat sätt att få honom att lyssna och så bara...

Sitter ialla fall här nu med en hallon öl som jag köpt. Försöker ju lära mig öl-grejen och vad är då bättre än äkta tjej-öl? Inte så pjåkigt, men en drink eller cider hade ju varit bättre. Men jag får nog i mig det här också! Haha! Det bästa är att den verkligen är rosa. Kanske inte syns på  bilden, men då får ni komma hit och smaka och uppleva den själva ;D



När Theo skulle gå och lägga sig vasade han mig sina Pokemon kort. Det är då kortet kommer fram. Jag vet att bara jag och Frida kommer förstå det här, men jag började tänka så mycket på henne då. Lilla Frida, kortet var ialla fall SEEDOT! :D Oh, i love you <3

Hörs imorgon!
Puss

Four weeks, and then you'll see me!


Exakt! Om fyra veckor sitter jag på bussen till Frankfurt-Hahn! Då är det ca sex timmar kvar tills jag landar i Swea igen. Det känns hur bra som helst måste jag medge!

Har ialla fall städat färdigt nu, det tog endast en och en halv timme idag! Rekord eller vad? =D Ikväll blir det pannkakor, gud vad gott! Sitter nu och kollar på Sex and the city, jag är helt fast! Började i onsdags och har kollat säsong ett och halva två! Jag är nog den enda på detta jordklot som har missat serien..haha!
Puss

you know you love me
xoxo

Emily, kolla inte detta inlägg! :P


Anledningen är min och Theos middag idag. Dessa jätteräkor sätter sina spår i miljöväg men då de saknar andra räkor här, ja vad ska jag göra? Haha, nej men så blev det. Räkwok grej med ris!
Annars gjorde jag köttbullar idag som jag nämnde tidigare, det gick hyffsat, mina som jag gjorde förut blev dock bättre. Men men, lite upp och ner får man väl räkna med!

Det kom en Ups snubbe hit idag och plingade på med ett paket till Mario. MBörjade med "hej" på luxemburgiska, jag säger detsamma ock han fortsatte på franska. Förstod jag? Nope. Sa till honom på engelska att jag inte förstod och han kunde såklart inte prata engelska. Menmen, han höll till slut fram en sådan där maskin som man ska signera, då fattade jag och gjorde som han bad mig (på franska) Signerade och han tackade för sig, också då på luxemburgiska. Så nu har jag klarat av en leverans!

För överigt så sitter jag nu och pimplar mitt blåbärs té från IKEA, annars har jag ju bara det där frukt téet här nere, vilket suger. Måste ta med mig någon som fattar franska till affären så jag får rätt té. Det är något jag längtar till då jag kommer hem. En riktig kopp té. Bryggd och ett ruggigt gott svart té, fixa det tack.

Så har jag ett glas färkspressad äppeljuice bervid mig också! Göttgött.
Puss

Morning!


Godmorgon god morgon!
Här går det jättebra! Theo är snäll och imorse gick hur bra som helst. Inget stress eller något! Idag står köttbullar på mitt schema och det kan jag väl inte direkt säga är så ansträngande. Det är kanske stekningen som är dryg, men om man tar upp boken och läser lite under tiden så går det nog smärtfritt. Annars är det väl inte så jättemycket på listan att berätta. Theo har ju börjat i Taekwondo, så dit ska vi idag och träna lite. Måste ju säga att det är lite nostalgiskt, då man varit utan karaten sedan studenten. Alla söta små i deras dräkter och att de gör liknande tekniker som oss gör ju inte saken bättre! Haha, men pappa björn skulle varit stolt!

Mario visade mig deras juicemaskin innan de åkte iväg så igår gjorde jag lite fresh orangejuice, (färskpressad apelsinjuice) Hur gott som helst! Det är då man märker att bravo är skit. Idag funderar jag på lite äppejuice. How about that liksom? =D Nu blev jag sugen.
Hörs senare!
Puss

RSS 2.0