En kalender månad bort


Kära vänner och alla ni andra!

Dagen börjar lida mot sitt slut och det känns skönt. Monica och Mario drog imorse iväg till Roma, efter att jag slitit mig ur sängen och skjuttsat dem. Theo och jag har haft en mysig eftermiddag/kväll med ett "besök" i naughty corner (för er som inte förstår är det typ skamvrån där han får stå i 6 minuter och sedan förklara varför han står där samt säga förlåt och ge en kram) Så det känns bra! Jag lagade även en av hans favorit rätter nämligen pasta med pesto och lite bacon/korv! Så det var poppis kan man säga. Har även planerat in pannkakor på fredag så då blir man väl populär igen ;D haha!

På dagen var jag även iväg till en familj som behöver lite hjälp med en barnvakt ;D Så där var jag i två timmar, gick till parken och lite sånt. De har en pojke på lite mindre än ett år, samt en tjej på tre! Mamman är från gotland så det gillas skarpt ;) Speciellt dialekten, min favvo! Mormor du borde prata lite mer gotländska!

Nu pratar jag på skype med Emily, Sydow och Sofia ;)
Puss

Another blueberry dream, this time icecream


Sitter och mumsar på ett par vindruvor efter min grocery-shopping! Gött gött. Hittade en massa roliga saker på affären, men det känns ju lite konstigt och gå där och fota allt liksom, haha! Speciellt eftersom jag ska dit en gång i veckan fram tills i sommar, så man kan ju inte göra sig dum nu redan! Men har vi (ni) tur så kanske ett par roliga grejer följer med hem i slutet på oktober ;D Hittade en annan sak också, men om jag köper den så får den nog stanna här tills jag fyller 20 eller någon 20+ are kommer och hälsar på..kanske inte behöver nämna vad det är? haha! Nej men det skulle vara roligt att ha, nämligen ett mojito set med bacardi, två glas och en muddler! Haha, mamma kanske bäst att jag köper så att vi får den där jäkla muddlern någon gång :P Men får som sagt se om det inhandlas.

Igår var en trevlig dag. Fikatajm alá Västerås. Träffade Kristin och vi åt glass och skrattade en massa! Två underbara bilder bifogas här under, den första på min underbara blåbärsdröm och en på Kristin och hennes chokladbomb som jag åt när jag var där med Sofie! =)




Ikväll ska jag bara barnvakt en timme, imorgon åker de till Rom, då blir det jag + Theo i tre dagar. Får se om jag överlever. Hör ni inget så vet ni liksom.
Puss

T O M T


Klar för dagen, iprincip, bara matlagning kvar. Den blir senare. Har idag städat toaletter/badrum och strykning stod också på mitt schema som vanligt. Allt har gått bra tycker jag, mycker bra! Borde planera lite käk i veckan nu, men jag gjorde det mesta igår, tror att jag har två måltider kvar eller så..får kolla lite senare när Theo leker! Så måste jag ju göra min handlingslista också.

Ikväll blir det en liten fika Västeråsare emellan. Måste ut ikväll då jag inte kommer kunna det på en massa kvällar då det bara kommer att vara jag och Theo hemma fram tills lördag! En skön semester i Rom väntar för de andra..skulle ju inte precis göra något om det hade varit jag som åkt istället...haha!
Puss

Existens?


Jodå, jag lever gott folk! Lite smått dålig uppdatering här dock. Ber om ursäkt för detta.
Nu har det hänt en del sedan sist, eller nej egentligen inte men jag har liite att skriva här iallafall.

Branvakts Anna i farten i fredags alltså, åt Theo, så inga extra pengar där inte. Men Monica&Mario kom ialla fall hem vid halv ett, frågade om jag ville ha ett glas vin, det tackar man ju inte nej till i första taget eller? Även om jag var trött. Blev ialla fall lite rödvin till mig och Mario från vinkällaren, och champagne till Monica. Vi pratade och pratade och Mario tröttnade på vinet och hällde ut det (!!). Tog champagne istället, bara sådär liksom. När mitt vin var slut bjöds jag också på ett glas champagne. Gott värre. Har tidigare inte gillat någon utav de champagne sorter jag testat, men den här var helt helt okej! Blev lite påfyllning och klockan sprang iväg. Helt plötsligt var den tre och vi beslutade att det kanske var dags att gå och sova. Jo tänkte jag då jag skulle upp tidigt för lite stan ärenden och sånt på lördagen.
Så det blev att gå upp motvilligt på lördagen, åka in till stan och göra det jag skulle, köpte en ring för 2.95 euro (mycket billigt enligt mig) och en mössa för 9 euro. Älskar den! Känns lite smått tokigt bara då jag är typ redo för hösten, har liksom inhandlat en jacka, mössa och vantar nu...låt kylan komma liksom!

Igår kväll blev det först en tupplur och ett par kapitel i flickan som lekte med elden. Nu jäklar har den kommit igång!! Sedan middag och bio med Sara! Vi såg INGLOURIOUS BASTERDS, trodde den skulle vara jättebra och satte mig i salongen med förväntningar. Filmen började ochinget ljud fanns? Nehe, vafan är det nu då? Tänkte vi, men sen rättades det till och inom någon minut hade vi ljud. Problemet var att vi såg filmen på originalspråk, (engelska) med fransk och nederländsk text. Halva filmen var på tyska och franska, då utan engelsktextning. Så vi förstod endast halva filmen i princip...Sen måste jag ha missuppfattat filmens handling då jag trodde att Brad Pitt skulle vara en SS-soldat..vilket jag kanske får skylla på mig själv, men ändå. Sedan är filmen någon slags skum parodi på andra världskriget? Helt sjuk film...så jag måste säga att jag är rätt besviken nu efteråt. Men nu är den sedd av mig och får inte direkt något bra betyg. Men jag ska pröva att se den igen med svensk text, så att man fattar de franska och tyska delarna också......

Skriver mer senare. Nu blir det Flickan som lekte med elden ute i solen!
Puss

Helllooo


Barnvakt, barnvakt, barnvakt. Ojojoj, Theo sover, jag har det bra. Vi kollade på film tidigare, ToyStory (den första) Så mös vi lite allmänt sådär, efter det blev det godnatt saga och sen sov han så sött. Sedan dess har jag drygat runt på internet. Me ndet är skönt, det är det! Fast jag kan ju inte säga emot att det skulle vara skönare att ligga nere i min säng och kolla på någon film. För det skulle det, gosa till det med täcket och så. Men det är lugnt, hoppas de inte blir för sena bara.

Har verkligen kommit in i Flickan som lekte med elden nu, så jag ska lägga ner mitt "surfande" och läsa istället! Ska bli spännande att se den på film när man kommer hem.
Kan ju berätta lite om det också kanske. Det är så att jag har valt att komma hem tidigare än i jul. En vecka då de har "novemberlov" här. Det är vecka 45, så då kommer jag alltså hem. Den 30 oktober lämnar jag luxemburgisk mark och landar i Sverige för en veckas tid. Sedan lämnar jag återigen svensk mark den 7 november och tar farväl för en och en halv månad eller så. Då blir det ju jul. Ialla fall så ser jag framemot den veckan. Det blir nog kul! Lite höstmys i Sverige liksom.
Puss

- rubrik - rubrik - rubrik -


Helllooo
Nyss städat huset och blev klar tiiidigt så här sitter jag liksom. Ingen lunch-lagning idag heller då det finns kvar soppa från igår! Skönt.
Igår blev det alltså friskis, mycket skönt! Ett "barebell strength" pass som vi inte hade en aning om vad det var. Men det var spännande! När vi kom dit var det bara ett "vanligt" skivstångspass! Ingen direkt kondition vilket jag kanske hellre tränar, men det var ett skönt pass. En genomkörare.

Nu lyssnar jag på tysk/luxemburgisk radio på datorn. (Inte för att jag tycker att det är bra, verkligen inte.) Försöker hitta en låt som alltid spelas när jag är ute och kör, och den är grymt bra! Vet ju inte vad den heter...men snart er jag nog upp, de har bara setat och pratat tyska nu i en kvart...lite drygt när man inte fattar ett skit. Det man förstår är typ när de pratar om autoban, euro eller typ Berlin eller Trier, så inte mycket som man förstår alltså.
Ikväll ska jag vara barnvakt åt Theo, så nog blir det något mer inlägg senare! Promise.
Puss

come on, let's make babies!


Dagen är snart halv-avklarad. Bakat bröd har jag gjort, bilder längre ner. Även tvättat fönster, som jag snart spyr på. Men man vill ju kunna se ut?
Ska snart hämta Theo vid skolan, han åker nämligen inte buss idag pga så många glömda saker i skolan. Så nu är det min uppgift att se till så att han får med sig allt hem. Efter det blir det lunch. Därefter bara lek tror jag. Inget inplanerat ialla fall.

Ikväll blir det ett pass på friskis, duktigt jag och Sara kör på..hoppas mitt kort är klart, annars blir det lite knepigt.

Det blev en limpa (till höger) som är en aprikos- och nötlimpa! Med cashewnötter. Den är nog god! Till vänster har vi rågbröd "Swedish rye bread"

Tidigare i mitt liv har jag aldrig bakat bröd på sådana här färdiga mixer. Det känns som att om man nu ska baka eget bröd så ska man väl göra det från grunden? De där mixerna innehåller väl också onödiga tillsatser..? Vi får se resultatet sen, men det smakar nog inte så pjåkigt. Det är ju roligt med svensk "bruksanvisning" också!



Här har ni mina ben och mina små chinos. Bjuder på det av mig själv idag. Resten får ni tänka ut själva.

Tänkte också berätta att vi nog har parningssäsong här i Altlinster. Väntade på bussen för någon dag sedan och tittade upp mot hagen bakom, då håller kossorna på och tänkte ha lite rajtan med varandra...galna! Haha, men ni kan väl tänka er vad jag skrattade?! Precis i min smak! :D haha, från en annan hage har några andra kossor rymt, och gör de varje dag, så vi har kossor som springer runt lite varstans på vägarna. Kanske dags för bonden att fostra sina kossor lite grann?
Puss


It's a good morning


Frukost vid datorn just nu. Blev den underbara körsbärsyoghurten! I lööv it! Tyvärr så bräcker den litchie yoghurten från igår, (som jag också har en burk kvar av) så körsbär it is! Ni vet, här så finns inte yoghurt i liter färpackningar som vi är så vana vid hemma (kanske för vana?) Här har dom bara burkar. Som då tar upp en hel hylla i kylen. Väldigt opraktiskt om jag får säga det själv. Men inte min kyl och så, det känns bara onödigt.

Idag blir det buss in till stan för att se om jackan finns kvar. Hoppas det! Då blir det ett köp och sedan kanske en onsdagsfika med Västerås Kristin om hon svarar :P Vet inte om jag har berättat det innan, men vi har också (tydligen) gått på samma skola. Hon gick på skiljebo och det har ju jag också gjort som ni vet :P Men ialla fall så gick hon i nian då jag gick i sjuan, så det var bara för ett år, men ändå. Liten skola och tydligen en väldigt liten värld!
Nu ska jag drika upp mitt té och sedan hoppa in i duschen!
Puss

Godkväll kära läsare!


Är hemkommen nyss efter en fika/runda på stan med en tjej som jag aldrig träffat förut! Nämligen Sofie, hon var jättetrevlig och vi hade kul! Vi tog en tur i stan också efteråt, då hon vandrat runt en del där, så jag funderar på att göra det imorgon då min lediga dag har kommit ;D Lite lyx att vara ledig sådär en dag mitt i veckan ändå! Känns mycket bra!

Efter en "glassbomb" som bestod av diverse glass och grädde samt chokladpraliner och en kola/choklad sås som innehöll alkohol så är jg lite hungrig. Så sitter nu med en utav mina nya spännande yoghurtar! Nämligen med smak av Litchie! Mycket gott! Till det också en kopp av mitt nya svarta (!!!) té som jag köpte idag under min handling. Beställde en kopp té på fiket men fick in en chappuccino (STAVNING???) Mycket äckligt. Sa inte till av någon andledning, men jag är ju lite sådär som ni vet :P Det fick vara helt enkelt men nu har jag fått mitt té ialla fall! Min tredje (!) kopp för dagen! haha!

Nu blir det lite andra avenyn och tyvärr lite riverside...men så är det!
Puss

Håhåjaja


Dagen är slut för ett tag sedan. Den har varit bra, Theo har lyssnat nästan hela tiden och då han var i skolan gick det bra med strykningen som jag skrev innan men det var jobbigt. Eftermiddagen bjöd på lite städning av badrum, alltid lika otrevligt. Men trevligt då man får ett bra resultat, (som med det mesta). Är trött och super mätt, ikväll blir det bara slapp med något program och sådär. Kanske någon sida i Flickan som lekte med elden också, vi får la se!
Kanske drar till med en rövare och kör en "husvagns desert" (inte många som vet vad jag pratar om där inte...) Såg att det fanns gott om nötter av alla dess slag i detta hus. Men då blir det ju det här med den jävla grekiska yoghurten, men det kanske inte gör något? Den kanske är okej om man inte tar den på morgonen?

Hoppas att allt går bra för Johan också...han är ju i Barcelona nu..men han har det nog varmt och skönt.
Puss

Överdrivet? Oh, yes!


Jag har kommit på att strykning verkligen inte är min grej. Vissa det funkar att stryka, men roligt? No way! Hade en film på medans, så det blev väl liite bättre av det, men skaffa mangel människor! Stå och styrka lakan och alla andra kläder ni kan komma på ( förutom underkläder, thank god! ) Men vem stryker jeans? T-shirtar? Jag vet att det finns dem som gör allt detta (tydligen, då jag står och gör det en gång i veckan) men det känns bara för onödigt. För om man hänger kläderna på rätt sätt efter att ha tagit ut dem ur maskinen så får man inte skrynkliga kläder. Nej, om man är noga från början slipper man massa extra jobb. Men nu är jag tvungen att göra det här oavsett om jag vill eller inte. Mina egna kläder stryker jag dock verkligen inte. Förutom någon blus jag har som blir strykt hemma med. Känns bara onödigt.

Nu har jag ialla fall paus i en timme till. Sweet! Ska nog mejla pappa nu.
Puss

En timme senare


...är jag tillbaka. Var ute på en powerwalk tur i regnet. Med en nyladdad ipod drog jag på mig träningskläderna och begav mig mot skogen. Blå himmel och sol när jag började. Men när jag kom upp mot skogen började det ösregna. Kul kul. Men jag gjorde det jag kom dit för att göra och nu är jag tillbaka, nöjd.

Kollade på första avsnittet av GossipGirl säsong 3 innan också! Det startade bra, so far so good.
Nu blir det vatten och frukt samt en skön dusch.
Puss


Nya upptäckter varje dag


Godmorgon? Godmiddag?
Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Vaknade vid tolv, gjorde mig lite frukost och sitter nu här. Känns jobbigt det här att vakna så här sent. Jag menar, jag vaknar aldrig efter tio-halv elva hemma. Inte ens om det var en seen utgång kvällen innan, nej då är det tvätom, jag vaknar tidigare än vanligt. Men kanske aupair livet tröttar ut mig mer än skolan gjort? Vem vet..

Igår blev det ialla fall en härlig tur på stan med Sara. Blev en present till en av hennes tjejer som fyller år idag! Jag inhandlade också lite. Blev ett par skor för 39 euro på H&M. Rätt hittat i den här staden! Blev dock ett jäkla problem när jag lade fram mitt H&M-kort. De fattade inte grejen med det och trodde att jag ville betala med det...hallå? Sedan blev det också ett par vantar från Promod (som är en heeelt okej bra affär här) Vet inte vilken jag ska jämföra den med från Västerås, men inte direkt Gina Tricot, det är lite mindre och lite dyrare här. Men ialla fall de kostade mig 15 euro. Mycket fina!

När jag sedan kom hem slängde jag i mig lite mat och begav mig till en annan familj som behövde en barnvakt för kvällen. Två små pojkar på 3½ och 1½. Också det här en halv svensk familj, Så där tittade jag på film med ena pojken och när han gick och lade sig kollade jag på SVENSK TV. You heard me! Så det blev FreakyFriday (som sändes på fyran) Svenska nyheter och svensk reklam. Fick mig även en titt på treans nya logga. Riktigt modern. Efter FreakyFriday blev det MammaMia på en av Canal+ kanalerna, och därefter sappade jag bara runt lite. Då ingen av kanalerna hade så mycket att bjuda på vid halv ett...Klockan ett kom ialla fall föräldrarna hem och jag gick därifrån med ett leende och 65 euro rikare. Sweet kallar jag det!

Fick även se tre rävar på vägen hem, när får man se räv i Sverige? Tror jag har sett två tre stycken vilda i hela mitt liv....upptäkte även att jag har taklucka i min bil. Cooooolt eller hur? haha!
Lite svenska serier på det här och helgen är maxad, eller vad säger ni?
Puss

sweet sweet saturday

Började med detta inlägg för någon timma sedan, och då hade jag skrivit "godmorgon godmorgon" men då klockan är hela ett så raderade jag det nu.

Har gjort mig iordning och ska åka in till stan för att träffa Sara en snabbis. Ikväll ska jag vara barnvakt åt en annan familj...får se hur det går, men det blir lite extra cash ialla fall! Tar nog med Flickan som lekte med elden som jag började med igår, då kan jag läsa lite under kvällen! Sweet!

Igår blev det myzzi myz här. Först lite Auchan med subway middag. Jag var hos era kollegor Merre och MS ;) Mycket trevliga luxemburgiska sådana. En chicken teryaki senare blev det hem till sängen för läsning! Som alltid på Auchan kan jag inte lämna butiken utan att lägga ner något i korgen och betala. Så nu är en halv julklapp inhandlad. (Som det ser ut nu ialla fall.) Jag vet att det bara är september, men jag kunde inte hålla mig! :P haha!
Puss


Äntligen fredag!


Eller, äntligen och äntlignt, har inte direkt hunnit längta, veckorna här går så fort! Snart är en till gjord! Städdag var det idag och jag blev klar rätt tidigt. Men nu när det nya schemat har börjat då Theo har börjat skolan så städar jag inte toaletterna på fredagar, det ska jag göra på måndagar (med start nu på måndag). Så idag var med dammsugning och dammning av huset! Men jag tycker det går riktigt bra! Så blir det ingen matlagning (lunch) idag, då det finns kvar mat sedan igår! Gillar´t! Efter lunchen ska Theo tillbaka till skolan, och sedan bär det av tillbaka hit för min del och städa köket lite. Inte så ansträngande direkt. Sen är det väl kväller och fasen vad skönt säger jag!

Pratade med mamma igår kväll också när Theo sov. Så nu är allt löst med ryanair "problemen" (som egentligen inte var så stora problem) Men det är iallafall så att jag kommer komma hem typ åtta timmar tidigare till Sweden. Närmare bestämt så landar mitt plan 15.40 på Skavsta! När pappa kommer hem från sin Tysklands tripp ska vi parat om hur jag kommer hem till hemstaden. Jag har redan tänkt ut en plan eller två ;) haha!

Så nu vet ni nog allt ni behöver veta för tillfället...jag mår bra!
Puss

Nu blev det kväller


Barnvakt Anna här!
Theo har lagt sig för ett tag sedan så jag har kopplat upp mig på "köksvåningen". Där hittar ni mig nu liksom. Innan han skulle lägga sig kollade vi på Shrek the third. Har aldrig sett den medn det vi hann med var bra, tror jag ska fortsätta titta när han har somnat. Har gjort mig en kopp té, (förvånade?!) och myser nu här i soffan. Såg från titdigare inlägg att jag hade skrivit något om att berätta mer om något senare. Så vi tar väl det nu då, när jag har tid.

Jumbokort: Fixade mitt igår, lägger upp bild på det sen någon gång då jag har fotat det. Det är ialla fall ett luxemburgiskt busskort som funkar inom hela Luxemburg med tåg och buss. Det kostar 50 euro för ett helt år med fri tillgång till buss och tåg inom Luxemburg! Bra va?! Därför har jag nu skaffat ett. Månadskorten hit ut till mig kostar 45 euro per månad...då har jag lagt 5 euro mer och får för hela året. Plus att det sunkar som studentkort, så man får rabatt på bio och lite sånt! Super bra enligt mig!

Sedan var det det här med ryanair, men det tar jag sen, när jag har pratat med la familia om det.

Tänkte bara nämna en annan sak nu också när jag kommer ihåg. Det är så att varje gång jag är ute och kör biö, så får jag lock för öronen titt som tätt, det går mycket upp och nedåt här i landet Lux. Detta är något jag verkligen inte är van med från Sverige, så varje gång det har hänt har jag tänkt att "det ähr måste jag nämna i bloggen för dem där hemma". Samma sak varje gång, men kommer jag ihåg det när jag kommer till datorn? Nej, såklart. Men nu är det nämnt så nu vet ni!
Puss

Putsning var det ja...


Idag har jag putsat många fönster.....ush. Vissa mer jobbiga och smutsiga än andra. Till exempel två i köket, de går inte att öppna så då får man hänga ut genom ett annat fönster för att komma åt..Marken är nämligen låångt ner. Hur kan man sätta in två fönster så högt upp som inte går att öppna? Det går väl för sig när man inte behöver putsa dem själv. Menmen. Kan ni förresten tänka er mig hänga ut genom de där fönstret och prata med mig själv på svenska och bara se allmänt ful ut? Haha, helt sjukt.

Snart ska jag börja med lunchen, Theo kommer med skolbussen vid halv ett. Sen blir det nog en tur till skogen för hans och min del. Ikväll är det bara jag och han hemma, så jag sitter väl vid datorn när han har gått och lagt sig och somnat =)

Ps. Mormor och morfar, ha det så bra på er resa! Vi kan höras när ni kommer hem. Ds.
Puss

Alla problem lösta


Sådär, nu har jag pratat med mamman i familjen och allt är okej. (med ryanairs problem) Så, jag kommer tidigare än väntat. Vi får se hur jag kommer från Skavsta till V-ås. Pratar om detta med inblandade.

Idag var jag ialla fall i stan och fikade med en aupair. En manlig sådan, inte så att det kryllar av dem här inte. Det var trevligt och efter det gick jag och provade kläder. Nu sitter jag ialla fall här och tänkte ta mig i kragen och kolla på "Här är ditt liv" på svt, där de kidnappar Persbrandt. (Bara för att han är med.)

Puss

A day off


Vaknade vid tio, läste lite i min bok och tog det allmånt lugnt. Duschade och åt en långt frukost. Den frukosten var också den bästa jag har ätit här nere hittils. Var ju och handlade igår och då köpte jag en yohurt som är bara till mig. Då jag inte klarar av deras grekiska feta yoghurt som de äter till frukost i detta hus. Men ialla fall så köpte jag en körsbärs yoghurt! Den var helt super god! Så den kommer att inhandlas varje vecka från och med nu.

Snart ska jag göra iordning mig och åka in till stan för att fixa jumbokort (busskort). Berättar mer om det sen. Fick även ett mejl från ryanair om att mitt flyg är ombokat.....alltså de har ändrat tid. Vet ej hur det blir nu, måste prata med Monica om det. Berättar mer om detta senare också.
Puss

Tränings "säsongen" påbörjad


Nuså, nu är jag hemma och har gjort mig en kopp té. Testade "rabarber grädd" som jag hittade i skåpet för någon dag sedan, men till min besvikelse såg jag att det var rött när jag öppnade påsen. Missförstå mig inte, rött té är gott, men då man gått och tänkt på det där téet ett par dagar och äntligen bestämmer sig för att nu är det dags, så är det inte lika kul att se att det är rött istället för svart. Men det går nog ner så bra ändå!

Träningen gick faktiskt mycket bättre än vad jag trodde! Bonus till mig! Så nu jäklar blir det ett helårs kort! (för 90 euro som jag inte ens behöver betala själv) Känns mycket bra!

Nu: Andra avenyn och något mer program, jag kan ju vara uppe hur länge jag vill! (vilket jag kan de andra dagarna med, men ska ju inte upp tidigt imorgon..)
Puss

Dagen slut


Sådär! Dagen avklarad och allt. Idag bär det av till friskis med Sara, tänkte gå core pass men det var inställlt....så det blir medel! Känns som sagt skönt att komma igång. Imorgon är jag ledig som alltid på onsdagar, fasen vad skönt att soooova läänge!!
Nu ska jag byta om, skiver ett inlägg när jag kommer hem igen.
Puss

En liten paus


Halloj!
Sitter här och har en liten paus, Theo örjade skolan idag och jag har gjort allt jag ska göra på förmiddagen. Blev ingen matlagning då det blev mat över igår. Därför blev det en liten paus för mig! Själv i huset för tillfället och det är så skönt. Jag kan sjunga, spela hög musik och vad jag vill!

Tvättade nyss två fönster...det gick ganska bra, men jag hade nog för lite diskmedel och för kallt vatten..men det var ju mina första fönster här så! Det blir nog bättre.. haha!

I eftermiddag vet jag inte vad jag och Theo ska göra. Förutom att hans pianolektioner drar igång vid tre. Sen blir det hem och laga mat till kvällen..
Ikväll blir det dock friskis med Sara! Skönt att komma igång igen.
Puss


Måndag igen


Dagen har varit bra! Theos sista dag på sommarlovet och imorgon börjar han i "den stora skolan". Det blir skönt. Vi har inte gjort så jättemycket idag då det har regnat nästan heela dagen. Imorse strök jag ialla fall och då kollade vi på Pirates of the caribbean (stavning?) samtidigt! Så det gick rätt smärtfritt fram. Vi har även läst Emil i Lönneberga och varit ute på promenad och matat hästarna häromkring. Theo var rädd och jag upptäckte att jag saknar hästar. De är verkligen mysiga. Vi hittade två shettlandsponnysar (stavning?) som var supersöta! De var hungriga som dessa ponnysar alltid är.

Ikväll blir det en tidig kväll, har varit hur trött som helst idag. Blir nog ett avsnitt av riverside först dock.
Puss

Bättre sent än aldrig


Här kommer bilder med lite text från Ikea i lördags!

Home sweet home :P haha!



Svenskt på menyn! (checka in stavningen på köttbullar...jag menar, lär er :P haha)



Man bangade inte och bäställde såklart in en medium tallrik med köttbullar. Knäpp kombination med köttbullar, lingonsylt, brunsås och POMMES FRITES ?! Men det smakade bra! Bättre hade det klart varit med potatismos. Efter en incident med den svenskaflaggan (fick ingen från början) Så fick jag tillslut flaggan, tillochmed en handfull flaggor. Ingen fattade vad "can i have a swedish flag?" betydde....orka att inte fatta det när man jobbar på IKEA?!
"svensk" efterrätt blev det också! Lite prinsesstårta :P

Så småning om kom vi till matadelningen, som jag trodde skulle vara större.



Dessa var poppis

Marabou fanns det gott om, men rätt dyrt dock.

Spriten hittades också såklart.



"Svensk vodka"alla dess smaker, citron, vanilj, äpple/päron, "original" och sist med coolast, smultron!



Mina "fynd" två ljushållare, filt, bilar, blåbärs té och en hel packe värmeljus!

Puss


I skogen med en soldat


I torsdags tog jag och soldaten (Theo) på oss kläderna och begav oss till skogen.



Mannen och kvinnan som Theo visade för mig



Miljönissar! Slå era kloka huvuden ihop, vad är det här för en slags stensort?



Lilla jag



Vi hittade även björnbär som vi åt! En annan dag ska vi gå tillbaka och äta de som inte var mogna!

Puss


Ett skepp kom lastat, med vadå?

Galet glad att ha lite mer options vad gäller klädväg!

Puss

 


Belgium Baby!


Hej mina kära vänner!
Nu har jag stigit upp och har just ätit en egen bakad smörgås och dricker just nu en kopp té. Ska om ett tag åka in till stan för att hmta Sara, sedan drar vi iväg till Sverige! (inte riktigt men det kommer nog känns som att man går där hemma på Hälla och kollar runt) Ialla fall så kör jag oss dit, så vi får se hur vi kommer fram! Haha, nej men vi ska nog hitta! Tydligen så är det enda man ser innan man kör över gränsen till Belgien en enda stoor IKEA-skylt! Det blir kul! :D Självklart tar jag med mig kameran.

Det var så roligt med mormors brev igår. Jag kommer absolut spara alla brav jag får för att kunna ta upp och läsa i en senare del av mitt liv. ( Ungefär som pappa har gjort med dina brev från USA, Jonas! ) Det är så roligt!
Nu måste jag göra mig iordning.
Puss

Myzz kväll


Halloj i natten!
Är back in Altlinster efter en kväll i Kirshberg (Auchan och Utopolis) Utopolis är stadens stoora bio. Dir gick vi för att se The Proposal (vet inte vad den heter på svenska) Den var mycket bra och absolut sevärd! Helt klart en "Anna-film", så det gillar vi!
Nu ska jag lösa mormors brev och nog kolla på ett avsnitt av "Riverside" på SVT-play. Strattar åt varenda avsnitt, som andraavenyn - töntingt men man måste liksom se.

Imorgon blir det IKEA med Sara! Kan man bli mer svensk?
PS. snart åker pappa från Västerås, flyger till Tyskland. Det hade varit roligare om han hade varit på denna sidan av landet, då hade jag kunnat åkt över och hälsat på, men icke.  Det får vänta till vecka 45!
Puss

Vecka 2: check!


Klart för någon timma sedan med städningen, känns skönt. Theo åkte iväg till sin farmor och farfar igår också så han kommer inte hem förrns imorgon. Just för att jag skulle få städa ifred. Nu tänkte jag vila lite och kolla en film, lite senare ska jag laga mat och sedan sticka iväg på bio och lite sånt!

Tänkte också packa upp mitt paket som kom på posten från svearike idag! (med bud) Det gick mycket snabbare än vad de sa hemma så det var mycket bra! Jag är nöjd. Så vi ska se vad som finns däri förutom en massa efterlängtade kläder! Fick även ett brev, som är från mormor (hon har sagt att hon skickat och så såg jag på handstilen) Tänkte öppna och läsa det ikväll innan jag går och sover.

Så nu vet du att det kom fram med ett vanligt frimärke mormor! =)
Puss

Vardagsmat


Okej, ni vet ju att jag är ett litet bilfreak då det kommer till de snygga (oftast mycket dyra) bilarna, sportmodeller. Här nere har jag det mer än superbra på den fronten. Att se så många Porshe på en dag så man inte kan hålla räkningen kallar jag bra! Tummen upp för de rika i Luxemburg! (i princip alla) Sedan gör det ju inte heller så mycket att man stöter på en och annan Ferrari då och då! Lycka!!! Helst av allt skulle jag vilja åka runt med en själv, men skulle man väga parkera den någonstans? Frågan kvarstår.

Ialla fall så har dagen varit bra, Theo och jag har varit i Echternach igen och han cyklade som vanligt. Nu på kvällen tog jag min lilla BMW och styrde mot stan. Det blev stopp på Auchan (det super mega stora varuhuset) Strosade runt där i en timme eller så och kollade på allt möjligt. Jag kan inte låta bli att le och nästan skratta varje gång jag kommer in på alkoholavdelningen, det är så kul! Haha, jag kan verkligen inte sluta titta på alla flaskor och hur ganska billigt det är. Hade jag haft mer pengar idag hade någon flaska halkat ner i min korg, var så säkra! (Men kanske då som present till far min eller liknande,haha)

Hittade även "natural alcohol" som låg på 96% (!!!!!) Den borde man väl kunna köra på eller vad tror ni kära NV-vänner? Kollade inte på priset, vilket jag kanske borde gjort, eller varför de? Vem vill ha?? Haha! Nej, min haka hade trillat ner redan när jag fick blunda och titta på procenthalten en extra gång. Chockad? Oja!
Puss


Update; 8/9 -09


Hej bloggen, hej Sverige, hej alla som följer mitt liv i Lux!

Förlåt (mest mormor, haha!) för att jag inte uppdaterar så ofta som jag kansk skulle vilja. Men på datarn sitter jag ju inte vid datorn, och sedan på kvällarna är jag väldigt trött. Men nu kommer ialla fall en uppdatering!

Allt känns mycket lättare nu, Thoe har inte börjat skolan än så det blir nog lättare när han gör det. Men ändå så känns allt bara lättare. Maten kändes jobbig i söndags, men jag tror att det kommer göra det så i början (det var då jag skulle planera en veckas meny) Sen kommer man in i det mycket bätttre och har mycket recept som man kan laga om igen. Det känns skönt. Det känns även mycket bra att jag har er där hemma som är så snälla och hjälper mig med recept, synd bara att alla grejer inte finns att få tag på här nere. När jag väl står där och lagar maten känns det bättre! Då är allt planerat, och ja, det känns faktiskt lite roligt igen. Men inte fullt så kul som det är hemma, inte än. Men snart kanske.

Theo och jag var och handlade idag förövrigt. Han fick prata med personalen åt mig på Luxemburgiska, då de inte kan engelska på affären vi handlar på. Men det gick bra, han är så gullig när han hjälper mig! Hjälpa mig hem brukar han också göra, när vi är tvugna att köra vägar jag inte har åkt på förut. Då sitter han och visar vägen! Så söt!

Annars har inte dagen varit något annorlunda, vi har lekt, läst och sjungt lite. Laddade även mitt skype-konto igår så jag ringde och pratade med mormor och morfar en timme kvällen, kul! Det känns bra att prata med er där hemma. Nu blir det nog lite svenskt tv tittande via datorn om jag får igång något program!

Tänkte bara säga till er alla att jag tycker det är jätteroligt att så många kikar in här och kanske lämnar en kommentar! Jag tycker inte alls att ni gör intrång (Lena) Jag tycker bara att det är roligt!! Alla era ord  mig glad och varm!

Vad gäller kommentaren från Merre, tack så mycket!! Firren och ankan är inte med mig men de är nog undanstoppade på mitt rum, så ni får väl leta ;) haha! Och jag ska försöka att vara den chokladkula jag verkligen är! (hård utanpå men väldigt mjuk och gó inuti!) Haha, du är så gullig, och det är så sjukt att jag blir jämförd med en chokladkula! HAHA :D

Nu ber jag om ursäkt igen, denna gång för ett väldigt långt inlägg.
Puss på er

En söndag i Lux


Idag träffade jag Sara vid två tiden ungefär, vi gick in till stan för en lunchfika och för att bara umgås! En kopp té och kycklingbaugette som var super!



Sara med sin macka och kaffe! =)



Den rätta vinkeln hittades! MUMS!

Puss

Bildvisning av Altlinster, Luxemburg








Lyxbilar kryllar det av här nere, här har vi en Macerati, oh!



Getter finns det ett par, som bor i den där hästtransporten.....



De blev nyfikna på mig, nu är vi nog kompisar



Åkrar och hagar







Gatan där jag bor





Där har vi min bil



Mer kossor och fler hagar





Vi blev också kompisar. Djuren här är nog väldigt ensamma, de älskade att jag kom på besök, hihi!



En totto som ville bli min vän hon med! Mycket söt, vi gosade lite granna.



Sen blev hon arg då de andra hästarna också ville hälsa på mig, taskmört!

Okej, det blev måånga bilder som tog ett bra tag att ladda upp, hoppas ni fick er en liten bild av hur det ser ut här och inte blev allt för uttråkade!

Puss


En kväll i stan


Idag har varit en dålig lördag. En massa tårar över skype och fick även byta ett par ord med mormor och morfar. Såklart så hörde familjen här och mamman kom och pratade med mig i eftermiddags. Nu känns det bättre, och jag vill verkligen klara av det här. Mamman som också varit aupair berättade att när de åkte hem över julen så märkte de att inget var förändrat och att det inte var så roligt när alla drog till jobb/skola osv. Kanske kommer jag uppleva samma sak. Om man gör det så blir nog hemlängtan mindre. Så jag hoppas det på ett sätt. Jag vill verkligen klara av det här. Jag ska klara av det här. Det är ändå bara ett år av mitt liv, och det går hur lätt som helst att åka hem över någon helg kanske, och sen kanske det kommer fler möjligheter att kunna åka hem en lite längre tid.

Men lördagen blev bättre mot sitt slut. Träffade västeråsaren! Vi är nämligen två stycken här, och hon heter Kristin, och det visade sig att vi gick på Skiljeboskolan tillsammans, även om hon är två år äldre. När jag gick i sjuan gick hon alltså i nian. Vilket sammanträffande, och tänk vad världen är liten ändå! Vi hade det mycket trevligt! Blev lite mat på tivolit och så gick vi där och tittade på folk och pratade en massa. Sedan åt vi jordgubbar doppade i choklad. Kristin tog mörkchoklad, och gissa vad jag tog? Vit såklart! :D Efter det gick vi och satte oss på ett ställe i stan, när det blev kallt drog vi oss mot bussarna.

Nu sitter jag här och värmer mig i sängen, slog nyss på fler avsnitt av PrisonBreak och tänkte mysa med det ett tag innan det blir sängen!
Jag älskar & saknar er! <3
Puss

En vanlig uppdatering


Nu har jag kommit hem från en middag på stan. Träffade Sara och vi gick och åt, en sen middag blev det allt! Men gott var det, vi gick till en restaurang som heter Chi-Chi's, ett mexikanskt ställe. Mycket gott! Tog min sista buss hem (tio över elva..) och nu sitter jag här. Drog nyss på cd ett av första säsongen PrisonBreak. Det var verkligen länge sedan man såg de här första avsnitten!
Fick även beröm för min soppa igår, alla tyckte den var mycket god och åt flera portioner! Nöjda alltså, vilket är bra! Städningen idag tyckte de också var bra, bara två saker jag skulle tänka på tills nästa gång =) Känns bra för att vara första gången.

Jag har försökt göra ett par filmer som skulle läggas upp här så ni inte glömmer hur jag ser ut eller hur jag låter ;) Men det blir så töntigt. Rösten blir så tillgjort och det känns löjligt att prata till kameran :P Haha, så jag får träna lite och sen kanske ni får er en film!
Puss

En veckas jobb slut


Nu har jag klarat av min första vecka, den har vekrligen varit tuff! Träffade Sara i stan igår på en liten fika och vi pratade mycket om hemlängtan, situationen vi sitter i och allt om aupair livet allmänt. Det var trevligt och ikväll ska vi träffas igen på lite käk!

Tänkte lägga upp lite bilder nu innan jag drar iväg till Auchan en sväng för att kanske handla lite och kolla runt lite allmänt!


Fyra bilder från när jag och Sara var i stan och gick i dalen som går mitt i stan.






Min lilla bil



Det japanska huset i parken i Echternach



Jag



Mina köttbullar!



"Big Profits" tröjan fick hänga med till Lux



Mitt brödbak



Jag igår, i väntan på bussen in till stan för att träffa Sara

Det var det jag hade att bjuda på såhär långt.
Puss


Städdag


Liten snabb uppdatering, håller på och städar huset. Det ska göras på fredagar. Ingen matlagning idag dock, så det känns skönt! Pojken är borta, också skönt! Nu måste jag fortsätta så jag blir klar någongång, (slutar när jag är klar) Uppdaterar mer senare med lite bilder och så från tidigare dagar!
Puss

En vecka


Sådär, onsdagen avklarad och jag har varit här en vecka. I lux en vecka. Det känns bra och det går bättre och bättre med Theo. Idag var vi på en eftermiddags utflykt tillsammans och det var mysigt! Nu ska jag mysa och kolla på film!
Puss

Lyckad dag


Dagen har varit sjukt mycket bättre än igår! Jag och Theo har varit vid en lekplats som kallas piratskeppet, som ligger mitt i stan. Precis som det låter så är det ett stooort piratskepp! Det var roligt förutom att det regnade, och vi då blev blöta. Annars har dagen varit jättebra! Maten blev jättelyckad och jag känner mig nöjd med mig själv för första gången sedan jag kom hit. Jag har inte heller tänkt så mycket på er där hemma idag, så det känns bra! Även om jag saknar er så blir det sååå mycket värre om/när jag tänker på er. Det är då tårarna börjar komma.

Nu blir det sista avsnittet av GossipGirl! Vet att jag är seg men jag har bara inte hunnit/orkat här nere! När jag sitter vid datorn är det mest för att parat på Skype. Men ikväll ska jag inte göra något speciellt och därför blir det datorn =) OCH TÉ SÅKLART :D
Puss

RSS 2.0