Bäddar ner mig


Har just sköljt av mig lermasken och känner mig nästan som en ny människa, eller inte riktigt. Ett par saker som skulle ha varit annorlunda då. Dags för jobb imorgon och jag ska snart gå och lägga mig, men först ett avsnitt av One Tree Hill, säsong 2.
Tänker inte skriva så mycket mer, ni för nöja er med det. Jag återkommer när jag känner för det. Dröjer väl inte allt för länge dock. 
Puss så länge.

Första advent


Redan första advent och om tre veckor sitter jag hemma i Västerås och tänder det fjärde ljuset i ljusstaken. Idag har jag ingen ljusstake och julkänslorna infinner sig inte för ett ögonblick. Vilket är lite synd, men på ett sätt kanske man uppskattar julen och all stämning när man väl kommer hem till ett juligt hus. Kanske ska ta och tända en av mina ljusstakar, först rada upp fyra på rad och sedan tända en av dem. Men jag vet inte, blir liksom inte samma sak ändå.

Ialla fall, regnet är ett faktum i Luxemburg och har varit den senaste veckan. Hoppas det inte fortsätter en vecka till. Efter Marios lilla "fest" i fredags stinker huset fortfarande som ett ciggpaket. Ja, de röker inne. Men de brukar inte göra det, dock när de har besök och så, då jäklar blossas det på. Dags att vädra?

Nu kollar jag ialla fall på Catwoman, är lite fast av "superhero" temat. Tänkte inte gå utanför dörren idag. Öppna fönstret är max.
Puss

Lite nytt från en annan del av världen


Stan idag med Towe, riktigt nice! Hon åker ju snart vilket känns tråkigt. Men - hon kommer och hälsar på och jag ska komma ner till henne i Linköping sen!
Var barnvakt igår ett par timmar och sedan hem till Mario som hade middag med ett par kompisar här igår. Det var livat och polarna drog tydligen vid halv sex imorse. Inte gjorde det mig något då jag sov som en stock. När jag kom hem var Theo vaken fortfarande, så jag satte mig ner och kollade på Batman Begins med honom. Vid halv ett la jag ner och gick och lade mig - Theo fortfarande vaken. Men han hade tydligen gått och lagt sig fem minuter efter mig :P Han lär ju ha varit dödstrött!

Imorgon kommer Monica hem från Stockholm igen och ikväll väntas en lugn hemmakväll med film och mys.
See ya later.
Puss

Flaggmannen sjuk?


När jag åkte med bussen till Auchan idag så tog jag buss 18 som vanligt. Då åker man igenom alla EU-kontorsbyggnader och allt vad det är. Utanför nästan varje byggnad finns alla länders flaggor, (de länder som är med i EU dvs) så varje gång man åker dit får man se ett par svenska flaggor. Vad jag märkt är att flaggorna tas ned på kvällarna och sätts upp på morgnarna. Idag när jag kom med bussen och åker in på området så är alla flaggstänger vid den första byggnaden tomma, alltså utan flaggor. Hmm, tänkte jag, undrar om det finns en flaggman som har som uppgift att varje morgon och kväll sätta upp/ ta ned alla flaggor och vika dem snyggt? Kanske han är sjuk idag då flaggorna inte är uppe? Men som vi åker vidare på området och till nästa byggnad så ser jag att flaggorna är uppe där, och vid nästa och nästa. Så tänk om varje byggnad har en varsin flaggman, som jobbar med 25 flaggor var, (eller hur många länder som nu är med i EU) och att då flaggmannen vid byggnad nummer ett var sjuk idag. Kanske låg han hemma med svininflensan, eller bara en vanlig förkylning. Vad vet jag? Nog tycker jag att de andra flaggmännen kunde hjälpt honom och sätta upp "hans" flaggor för idag, då kan ju de få hjälp när de blir sjuka. Man måste hjälpas åt här i världen. Men vad vet jag? Det kanske inte ens finns någon flaggman, kanske har de olika grupper inne på varje "avdelning" som hjälps åt, grupp ett den 23 varje månad osv, kanske att de bara glömde bort att sätta upp flaggorna idag? Eller så kanske de hade en anledning till att inte sätta upp flaggorna idag. Hur som helst, kul vore det om det fanns ett par s.k. flaggmänn där ute.
Puss

Trier


Sådär mina vänner. Nu äntligen ska vi köra den här updaten om Trier, Tysklands äldsta stad.



Mina medföljare var som ni vet Kristin (t. vänster) och Sara (t. höger). Här nyss parkerade och klara för en dag i staden.



Här har vi "porten" in till staden, (city) Porta Nigra, som den heter. Den här stått där sedan Romarriket (tror jag) och är en av de äldsta portarna som finns kvar från den här tiden. Inte ens andra världskriget kunde sopa den här muren/ porten til marken.



Julpyntningen var ett faktum och här har vi ett hus som var mycket fint pyntat.



Lite turistande var ju tvunget och hör har vi en kyra som vi var inne i. En mycket stor och fin kyrka som till och med är kyrkan som har jesus tunika/ klänning som han predikade i innan han dog. Så vi fick se in i rummet där den låg i en stor kista som var inglasad. Själva klänningen fick vi inte se. Så om den verkligen låg där det vet vi dock ej. Hur de har hittat den och varför just den här kyrkan har den, det är frågan.



När vi såg denna snögubbe började vi alla fundera på att byta jobb, från aupair till snögubbe. Vilket byte! Ska ansöka med en gång.



Lite fika blev det också innan hemfärd. Här är min bakelse som endast gick på 2 euro!



Till sist får ni en bild på mig.

Det här var väl det jag hade att bjuda på från Trier denna gång, men det blir mer om någon vecka då vi ska tillbaka!
Hur underbart som helst.
Puss




Topp


Jag mår bra! Men blogg.se cpade igår, så jag kunde inte komma in här. Men bilder från Trier är påväg, det var det jag tänkte göra igår.
Idag blir det stan och lite julklappsshopping förhoppningsvis. Så jag ska själv på stan, annars hittar jag ingenting, det brukar bli så. Måste få gå i min egen takt. Så Trier update blir ikväll.
Jag har inte dött, jag är inte sjuk och jag mår jättebra!
Puss

En trött ursäkt


Förlåt men jag orkar inte skriva något ingående om någonting alls idag. Ska kolla lite tv och sen Ullared (haha) och sen efter det blir det sängen för min del. Mådde inte helt bra imorse så skiten kanske inte är över än. Men nu känns det bättre, vi får se imorgon bitti.

Alltså bilder och allt från Trier kommer sen. Kanske imorgon, kanske på onsdag.
Puss

Seg/ Sjuksöndag


Jaha, Trier igår, hur trevligt som helst! Redan ett återbesök innan jul inbokat! Tyvärr blev det någonslags matförgiftning eller liknande för min del, då jag haft hur ont i magen som helst idag, fick till och med åka hem tidigt imorse från Sara där jag sov för att jag hade så ont. Det är bättre nu och jag har ätit lite. Hoppas att det bara var för idag.
Berättar mer om besöket sen, orkar inte nu och kollar på Oskyldigt dömd. Så en update får ni imorgon.
Puss

Natten kryper närmre


En lyckad dag och jag är något trött redan må jag si. Har klarat av ett avsnitt av The Tudors nu på kvällskvisten och det blir nog ett till - minst. Ögonen bestämmer hur länge de orkar hålla sig uppe. Men allt för sent borde det inte bli då det vankas äventyr imorgon med Västerås Kristin och Trollhättis Sara. Vi tar nämligen och drar på en mini roadtrip till Tysklands äldsta stad - Trier. Ligger max en halvtimme härifrån och det ska vara vackert och bra shopping har jag hört. Kanske ett par julklappar som inhandlas? Who knows...
Det är väl det som händer den här helgen, på kvällen där då vi är back in Lux, efter att ha varit "utomlands" så ska vi hem till Sara för mysipys med film och grejer.
Hoppas att vädret tillåter en promenad på söndag!
Puss på er - ska försöka ha kameran i beredskap hela dagen imorgon, dock vet ni ju att det inte är min sarka sida...men jag ska försöka!

En bra, snabb början på dagen


Har ännu inte pratat med familjen så här sitter jag utan spotify. Kommer kanske ihåg att prata med dem om det ikväll..eller i helgen.
Är klar med städning, två timmar tills Theo kommer så jag sitter här med en kopp té och ett äpple. Tänkte kolla på svt om de har något nytt spännande program som jag inte sett. Ikväll har jag inte inplanerat någonting och så kommer det förbli. Har bestämt mig för en skön kväll här hemma med film och mys.
Efter lunch blir det köket som ska städas, sen är hela huset rent. Skönt.
Puss

19 nov


Dåså, då var man hemma igen och sitter just för tillfället och kollar på Ullared, haha vilket program! Tycker synd om Morgan (lagret) samtidigt som det är så jädrans kul! Spritgubben ska vi ju inte snacka om! "Vi tar lite rent" Haha!
Det var riktigt skönt att ta sig en omgång träning faktiskt. Alltid så skönt efter. Så det blir väl lite dusch och en skön natts sömn! Imorgon är det ju fredag igen!
Puss

Frille&Frulle


Nu drar jag iväg på ett pass och hurtar mig! Värdare inlägg kommer, om det nu blir så mycket värt med det menmen...längre inlägg, om vi säger så då!
Puss

Mormor!


Jag fattar inte det där med korten...vadå sifferkod? Skulle man få den då man beställde? Kolla er mail!!! Den kan finnas där, då beställningen gick igenom borde den finnas där, annars är det konstigt.
Puss


Godkväll


Dagen lider mot sitt slut och efter borttagning av smink tänkte jag njuta av ett avsnitt av The Tudors! Mycket bra.

Har spenderat min lediga dag på stan, som de flesta onsdagar. Vilket var skönt men stressigt mot slutet och lite jobbigt av allt bärande på kassar. Åkte hem ett par sedlar fattigare. Så kan det vara.

MS: Ja, det kostar femånitti, allt bröd kostar det! Vad skulle det annars kosta likzzom? sjuååtti? Nej det funkar inte, fan femånitti ska det va! :D

Mormor: Nu har jag fixat min julklapp mormor, parfym rea här nere, 25% rabatt! Som hittat tyckte jag och slog till på Givenchy boxen för 55 euro! Så nu slipper du fundera över det. Den är tom redan mycket fint inslagen.

Tack för ditt tips coachen, har redan använt mig av det hela hösten dock ;) Mycket användbart och det känns bra att lura Spotify!

Puss

Funderingar, ovärt


Har under en längre tid (varför vet jag inte) försökt lista ut vilken av mina veckodagar jag tycker bäst om i mitt liv som aupair. Har kommit underfund med att jag nog gillar alla - men på olika sätt. Men måste jag välja väljer jag lätt tisdagar och torsdagar! Ingen städning och ingen strykning :P (även om det ibland är rätt sweet och stryka när jag kollar på en film medans)
Intressant va?!

Förresten! JAG HAR ÄNTLIGEN hittat låten jag tjatat om. Den har inte varit på radion på ett tag, men idag kom den och då spelade jag in den på mobilen, för att nu på kvällen kunna söka igenom hela youtube (spotify har precis lagt av då jag varit borta 14 dagar...inte för att det är 14 dagar än men, så är det) Men nu har jag iaf hittat den och är lycklig :D I framtiden kanske ni får reda på vilken det är. Undertiden kan ni njuta med Taylor Swifts nya - You belong with me, SUPERBRA!
Puss

Monday all over again


Om vi säger såhär: dagen kunde verkligen ha varit bättre. Theo har varit på "sätta sig emot" humör hela dagen, jag har varit arg. Sölar till bilen och klagar på diverse onda ting i kroppen, går ännu saktare om jag säger att vi har bråttom. Saker som "annars blir det ingen TicTac" funkar alltid, men idag kom han på något annat, "men jag kan få tuggummi av mamma i hennes bil och det håller längre än TicTac". Frustrerande? Ohja. Så inget funkade med andra ord.

Men dagen är ialla fall över, SKÖNT, ska kolla lite tv och ringa upp mamma på skype då jag inte pratat med henne på snart en vecka. Hon har varit i London, lyll.
Skön kväll säger jag!
Puss

Ps. Mormor, okej jag ska tänka på saken, men om den finns och är superbillig på båten, ta den där då! Ska höra med dem på stan imorgon så att det inte är något lur med presentförpackningen. Ds.

En helg senare


Moschi i stugan!
Efter helgen känner jag mig mycket utvilad. Som det ska vara möjligtvis. I fredags blev det ju som jag nämnt baren med Towe, och i lördags körde jag på barnvakts takterna. Där ökades kassan med 60euro, sweet! Dock var det inte lika lyxigt som att vara hos en svensk familj - ingen svensk tv.. Istället fick jag njuta av den tyska dubbningen på ett antal mycket bra filmer som pga dubbningen minskade i värde markant. Varför ska de förstöra filmerna?! Det blev också lite "talang 2009" från Tyskland då, mycket dåligt.

Idag sov jag till halv 12! HALV 12! Ni som känner mig vet att jag aldrig sover länge, typ 9-10 är max på helgerna alltså. Snacka om att man blir lurad av att det är kolmörkt i rummet även om klockan skulle vara tre. Men det är ju skönt ändå, man vilar ut sig riktigt ordentligt. Så det var bara att stiga upp och göra sig iordning för att åka och ta barnvakts rollen för andra gången denna helg. Nu hos Medea och Teddy - igen. Nu kommer vi dock inte ses på tre veckor, vilket betyder många HELT lediga onsdagar! Yeey!
Tänkte inta bädden nu om ni inte misstycker. Hörs imorgon.

Ps. Emma vad gullig du är! Tack för dina snälla kommentarer! Ds.
Ps2. Mormor, har nu kollat på parfymen här i Lux, den är dyrare här, 73euro för 50ml..men den finns som presentbox för 73euro, då med en flaska parfym på 50ml, en bodylotion på 100ml och en showercream på 100ml (tror att det är 100ml i dem ialla fall...) På taxfree:n på Hahn kostade den 60euro.. Ds2.
Puss

Morotsbrödet


Nu äntligen tar jag tag i det här och lägger upp the famous carrotbread receptet här. Njut och var glada.

Detta behövs för tre runda bröd:
5 dl mjölk
50g jäst
25g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna motrötter
13 - 14 dl lantvetemjöl eller rågsikt
1 ägg
½ dl solroskärnor att strö över bröden
½ tsk örtsalt

Gör så här:
Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.



Puss


Ny serie att förälska sig i


Har börjat kolla på en ny serie som jag missade då den gick på svt. Nämligen The Tudors, hur bra som helst! Man får lite av varje liksom, både love, krig och ja, lite blandat helt enkelt. Så den serien rullar på tvn just nu.

Igår var jag med Towe på den svenska baren, jag gillar det där alltså! Men för att kunna stanna längre tog jag bilen till Towe så det blev en billig kväll för mig. Men ändå hur kul som helst! Vi gillar't, vi gillar't.
Ikväll blir det barnvakt för hela slanten, och inte till någon svensk familj inte. Nej här kör vi på osäkert före det säkra. En holländsk familj med två barn på fyra och sju. Den yngsta kan inte engelska så hennes brorsa får hjälpa till. Men det kommer nog gå bra! Det känns kul med lite utmaningar.
Back to the Tudors.
Puss

Friday the 13:th


Lunchtid snart och huset är clean! Förutom köket som jag tar efter lunch. Alltid lika sweet. Skönt med fredag också även om det är fredagen den trettonde...men det ska väl gå bra, brukar inte tro på sån där skrock.

Tror att det här kommer bli en busy helg...känns som så ialla fall. Mtcket barnvakt nämligen..men det genererar pengar så det tackar man inte nej till.
Undrar vad för spännande saker som händer i riverside idag..let's find out!
Puss

Smyg kines


Först: Nej mormor, korten finns på onoff!
Second: Ja Frida, jag kan spara mig med New Moon tills jag kommer hem. Men då får vi typ se den den 20dec. =) Annars kommer jag dö.

Okej, då var det avklarat. Tänkte bara säga hej och kanske också tala om vilket dunder ris jag gjorde idag. Fan, jag har nog aldrig varit så bra. Mario lärde mig för ett par veckor sedan hur man "ska" göra ris på bästa sätt. Fasen heller tänkte jag, det kan väl inte bli så olika. Men tänk vad fel! Jag ska nog ta och lära er där hemma ett och annat då jag kommer hem. Nej idag blev verkligen riset helt perfekt om jag ska säga det själv. Laxen var super god den med, bara det att jag inte lyckas få till det där "råa" i mitten som de vill ha...det kommer väl. Perfekt enligt mig själv dock.

Så nu mamma, när jag har gått och blivit "hemmafru" tänkte jag att när jag kommer hem och blir desperat jobbsöknade, blir jag hemmafru hemma. Hur mycket är ni villiga att betala? Jäklarns, mycket vill jag ha.
Puss


A wednesday off


Är helt slut efter min lediga dag. Eller helt slut kanske är fel ord, men jag fryser och är trött. Håller på att värma upp mig nu med filt och té, tröttheten får vi deala med om någon timme. Tänkte kolla utbudet på svtplay nu.

Har idag varit barnvakt åt Medea och Teddy, ganska myclet längre än vad jag brukar. Det blev lunchlagning och Teddy skulle sova. Det gick hur bra osm helst tycker jag och lite extra cash alltså. Sen gick jag på stan och blev kär i ett antal saker. Inga kläder just, mest saker, saker. Köpte två av dem. Kom billigt undan.
Puss

Tyst som i graven? Nej nu plingar det till


Efter en dags tystnad tänkte jag knåpa ihop ett litet inlägg för er. Men i stundens minut kommer jag inte på något. Kanske är det för att jag är stressad då jag vill sätta på Djävulen bär Prada eller för att jag just har tappat suget för stunden. Vem vet, men vad jag vet är att jag nu ska koppla av till filmen, och senare kanske ni får något vettigt ur mig, och sent kan ju det bli, då jag är ledig imorgon!
Tjing!
Puss

Kalkstens drömmar med lite hallon


Eftermiddagen blev rätt lugn. Efter badrumsstädningen (som bara tog en timme) planerade jag lite käk i veckan, och sedan åkte jag och Monicas mamma för att hämta Theo. När vi kom hem lekte de och gjorde hans läxa, så det blev ett avsnitt av One Tree Hill och en kopp té för min del! Inte helt fel kan jag ju säga. Sedan käkade vi mormors kräftsoppa (fast med räkor) och efter det lite färska hallon, inte många som käkar det i november!

Tack för idag.
Puss

Måndag fm


Hejsvejs.
Har just avslutat strykningen för idag. Antar att jag får ta igen lite i veckan då jag nog aldrig sett så mycket tvätt på samma gång. Det fanns inget mer rent nu så därför får det bli mer strykning senare i veckan.
Dagen verkar rusa iväg som det brukar vara. Redan lunchtid snart. Tiden går fort, vilket är posivit enligt mig. (just för tillfället)

Idag är det grått i Luxemburg. Det regnar ialla fall inte vilket gör saken liite bättre men väldigt grått och trist är det.
Glömde nämna förut att jag såg Twilight för första gången när jag var hemma, till och med två gånger! Helmt underbart bra film, och det blir till att se tvåan New Moon här nere, om det blir tillfälle. Annars får det vänta tills senare.
Puss

Efter en vecka med kärlek


Då var jag tillbaka som ni vet. Kändes inte lika jobbigt som sist att åka hemifrån, nu vet jag ju vad jag kommer till på ett annat sätt. Men en del av mig skulle bra gärna vara hemma nu, medans en annan del tycker det är bra att jag sitter där jag sitter nu. Samtidigt kom jag nyss på att det är sjukt lite tid kvar tills jag kommer hem igen, så det här ska vi klara!

Vad hände med veckan i Sverige då? Jo, den gick ganska fort förbi. Blev biobesök, mys med vänner som man inte träffat på länge och massa myspys hemma med familj och kanin. Lovely! Efter en vaccination av svininfluensan kan väl inte veckan ha blivit bättre?! Nej, men det var en helt underbar vecka som jag gärna gör om.
Det blir ju så att om man är borta länge så uppskattar man plötsligt de små sakerna ännu mer. Hemma är ju helt underbart!
Det får vara allt för den här gången.
Puss

På bussen, 7 nov; 14.40


Efter en flygresa från ett regnigt Sverige till ett lite mindre regnigare Tyskland så blev det en busstur. Här sitter jag nu, jag vet att inlägget inte kommer läggas upp förrns jag når mitt rum i Luxemburg men jag skriver ett litet inlägg nu på grund av ett litet missöde med datorn. Var tvungen att kolla så att allt funkade som det ska. Och visst gör det de! Väskan råkade nämligen ramla ned från sätet här bredvid mig på bussen. Men lille datorn mår så bra. Tur det!
Om lite mer än en timme når vi Luxemburg city och då ska jag få något i magen och sedan trippa ”hem”. Maten på ryanair var inte den bästa om jag säger så.
Fick även sitta bredvid ett par från Luxemburg, som var väldigt trevliga. De erbjöd mig skjuts till Lux, men då bussen redan var betald kändes det bra att ta den.

Nu ska jag fortsätta lyssna på musik, kanske dra ett parti spindelharpan eller två om batteriet tillåter.
Berättar om min vecka hemma i ett separat inlägg.
Puss


RSS 2.0