night before leaving


Det här blir nu mitt sista inlägg i Luxemburg år tjugohundranio. Har bestämt mig som hastigast NYSS att göra det lite stressigare för mig imorgon genom att duscha på morgonen. Orkar inte nu, känner mer för att kolla tv. Så därför blir det ingen dator imorgon, den ska nog packas ner redan ikväll. Så så blir det.

Theo är lite ledsen över att jag ska åka och att vi inte kommer se varandra på så länge. Han är så söt! Idag fick han min julklapp, han blev glad och jag var glad :) förutom när vi gjorde läxorna..men det är en annan femma. Han kommer att skippa skolan imorgon, olovligen, då man inte får ta ledigt här nere för en dag eller så (innan lov) om man tillhör den luxemburgiska skolan. Så därför ska Mario ringa och säga att han är sjuk. Blev lite vin ikväll då de har en vän på besök nu, fick vinet som jag fick förut då jag var barnvakt åt Theo under ett antal dagar då de var i Rom. Smarrigt!

Påminn mig även i framtiden om att aldrig saffa kök med skåp/ lådor som ej går ända upp till taket. Det är grymt äckligt att städa där. Det var dagens "julstäd" tillsammans med hela köket, men det är en piece of cake, men uppepå skåpen..damm som geggade ihop sig med fett...myspys. Ej. Så nu pryder ett lager av gladpack överdelen av skåpen så att man bara tar bort dem sen och läger dit ett nytt lager. Rätt smart även om det inte var min egen idé.
Puss   seeya tomorrow bitches!

och så var det bara en dag kvar..


Ligger uppe i soffan och kollar lite på internet/ kollar tv. Precis klar med säsong tre an one tree hill. Har även laäst ut luftslottet som sprängdes under kvällen. Så nu vet man sanningen bakom gardinerna eller hut man säger. Inte så mycket mer att tillägga, vi får se när härskapet behagar komma hem och då nattar jag mig själv. Tänkte under tiden kolla på parlamentet.

Mormor, exakt 15.40 landar jag på Skavsta på fredag, som förra gången. Vi får väl hoppas att jag slipper deras förseningar bara. Så 15.40 ska det vara enligt tidtabellen.
Puss


en liten surprise


Här är det kallt. Hemma är det kallt. Men kallare än här. Känns bra att åka hem på fredag. Två jobbdagar kvar och sedan har 2009 gjort sitt (med mig i Lux) då har vi ett halvår år 2010 att vänta (i Lux). Vet inte vad jag tänkte skriva här men kände att det kanske var dags för ett par ord några hundra mil bort.
Blev lite "julstädning" här idag, torkat ur skåp och gjort rent kyl. Kylen var äckligt och skåpen var svettigt. Inte för att det var jobbigt utan för deras alla finglas och finporslin. Om jag var rädd att ha varje vinglas eller champagneglas i marken då jag flyttade dem? Skoja inte. Helt livrädd. Men allt gick bra och inge en enda glasflisa på golvet. I'm so proud! Haha, imorgon blir det städning och på torsdag brödbak. Från en engelskbok, alla ingredienser i vikt. Oj vad jag hoppas att Mario kommer vara hemma då. Annars är jag körd. Eller så får han hocka upp mig på trådlöst i köket så jag kan googla allt jag behöver ha reda på. Haha!
Ska också skriva av ett recept ur den boken som jag ska baka då jag kommer hem! Can't wait.

Ja, och så blev det några rader tillslut.
Mormor, kul med snö. Gott med revbensspjäll och knäck. Ni har visst inte pratat med mor och far, Johan åker med någon annan är det jag hört sist. Det var Mario som fyllde år igår =)
Puss

after eight


Efter en dag med lite mindre jobb än vanligt är jag en dag närmare semester. Det blev födelsedagsmiddag med efterrätt på kvällen som Mario lagade. Gött gött. Nu kollar jag på Ullared från förra veckan och ska nog koka en kopp té snart. Sen blir det bokläsning.
Puss

in one way or another


God kväll gott folk som läser min blogg.
Nyduschad i min lilla pyamas sitter jag nu här och njuter av min nypressade apelsinjuice som jag gjorde i juicemaskinen nyss. Blev en liter, en hel massa apelsiner samt två grapefrukter. Ska njuta av den tillsammans med min bok. Sedan tänkte jag sussa och börja min sista måndag i Lux år 2009. Känns koko, och igår när jag sa hejdå till Kristin blev det "Vi ses i Sverige" Helknäppt. Jaja, nog om det. Det är flera grejer jag tänkt´skriva om här, men nu glömt dem alla. De finns någonstans i någon vrå i hjärnan men vill inte titta fram just nu. Så det får bli när det dyker upp helt enkelt.
Det blev heller inga bilder från Trier, men intresserade som har facebook kan kolla där om ni inte orkar vänta.

Fem sova kvar till Sverige, som Theo skulle sagt.
Puss

3e advent, vad hände med tiden?


Helgen lider mot sitt slut även denna gång, och detta var den sista helgen i Lux på någon vecka. Den har varit mycket bra måste jag tillägga! Trier igår, vilket var underbart som förra gången. Förutom att det tog oss två timmar istället för 40min att ta oss dit. Julmarknaden är poppis kan man ju lugnt säga. Vi mös och åt och åt och åt, shoppade lite. Blev någon julklapp för min del och en souvernir (stavas det så?). Plus ett antal flaskor från matshoppen. Vilket var mycket roligt! Hehe, hade tänkt köpa något annat, typ någon grej..men hittade inget. Kanske har mer lycka i TaxFreen på fredag. Har en massa kul bilder från igår men jag orkar inte lägga upp dem nu. Har just lagt upp dem på facebook, så nu tänkte jag slappa och kolla film. Så det kanske blir bilder ikväll.

Har även varit iväg och bytit Theos julklapp idag, han fick ju en likadan som jag hade köpt av sin farmor och farfar då de kom i fredags. Så jag fick åka och byta. Men det gjorde inget. Lite tid på Auchan säger man inte nej till. Alla julklappar är klara. Sweet.
Puss

seven daaays


och så var det bara sju kvar....tills lov. Ledighet. Ohyes.
Imorgon bär det av till staden Trier igen för lite julmys och shopping. Hoppas på bra väder.

Ja mormor, visisarna håller på att komma upp/ ner. Det går fram och tillbaka, hade inte kännt något sedan i somras nu. Håller nog på att bli bättre för tillfället dock.
Puss

december tio, nollnio


Dagarna rullar på som vanligt och nu är det en vecka kvar till loov. Hur skönt är inte det då?! Kanske 99 på en skala mellan noll och tio.. Nej vad dryg jag är. Var lite ovisst om jag skulle behöva hoppa in som barnvakt ikväll, vilket inte behövdes så istället ska jag spendera kvällen med andra saker. Till exempel att duscha som jag inte orkade igår.
Mina tänder fuckar fortfarande upp. Jävligt irriternade.

Tack för ditt kort mormor! Theos kom också, han blev väldigt glad. (De hade kommit igår)
Puss

The grass always looks greener on the other side..


Efter en dags ledighet är jag inte riktigt återuppvilad..haha! Nej, har inte varit ledig idag. Ett par timmar med Medea och Teddy stod på schemat. Har även tillbringat ett par timmar på stan, julshopping eller vad vi ska kalla det. Rätt mycket saker till mig själv, mascara, nagellack ja ni vet. Har äntligen hittat en affär som säljer mascaran jag använder :D Nivea, det finns liksom inte i affärerna här då det "är för billigt" men nu har jag hittat en affär som säljer den för 8 euro! :D Ska tipsa Sara också, hon använder samma som mig :P

Nu blir det tv, och sen sova! Kanske en dusch också...hm..

Förresten för er intresserade har jag nyheter på flaggmannen! Idag var han inte sjuk, och jag såg honom in action till och med! När han vid 18.00 stod ute och hissade ner flaggorna! Så ja gott folk, han existerar. Men frågan kvarstår om han var sjuk den dagen och om det finns flera eller om han jobbar själv med alla flaggorna.
Puss

Varning för klagoinlägg


Kvällen är kommen och jag tänkte krypa ner i min säng och läsa. Håller fortfarande på och tar mig igenom Luftslottet som sprängdes och har 250 sidor kvar tror jag, alla dessa ska läsas klart innan hemresan. Så jag får nog ta och snabba på lite och verkligen ta mig tid och läsa, där ligger mitt problem. Har tagit en mys dusch, tände en massa ljus inne i badrummet och släckte ned, myzzpyz.

Skulle kunna dra ut mina visdomständer på vänster sida i min mun. Varför ska det göra så förbannat ont? Borstade idag med mitt "bakteriedödande" medel som jag fick som tips förra gången jag besökte tandläkaren. Ska nog köra en omgång ikväll med. Det värsta är att det skummar upp och får samma koncistens som hårtvispad äggvita. Kväljningarna är inte långt borta då inte, men allt för att slippa denna smärta.
Här även en ihärig smärta i ryggen, vänster sida om ryggraden muskeln. Det går inte bort om jag står, sitter eller ligger. Eller jo ibland då jag ligger, men oftast bäst när jag går. Den är värre än tänderna, det är liksom två helt olika smärtor, jag blir så frustrerad och tokig varje gång. Tänderna är mer ett dunkande, det här, ja det vatte fan vad det är. Har idag börjat fundera över om det kanske är av samma slag som då jag upptäckte att min säng inte var bra. Men då var smärtan i svanskotan, antingen så är det det, eller så spänner jag mig. Snart kommer jag ialla fall hem till min egna dunder braiga säng och om det då försvinner, så vet jag vad mitt problem är...
Puss

En gång kvar år 2009


Det är den här veckan jag kan säga det; nästa vecka åker jag hem. Det är nu man kan börja, på riktigt att säga nu har jag bara en gång till att stryka denna familjs (och mina egna) kläder år tvåtusennio. Efter nästa veckas måndag är det färdig struket för min del i Luxemburg 2009. Sen väntar ett par månader under det nya året, och därefter är mitt aupair år slut.

Ialla fall, nu vilar jag mina ben, rygg och fötter. Ska snart gå upp för att koka färsk tortellini, vilket tar två minuter, så det är snabb lunch idag.
Då St Nicolaus var här mellan lördag och söndag så sattes granen upp i lördags. Till min glädje. Nu känns det lite juligare. Igår var även pepparkaksbaket igång, vilket jag märkte på kvällen när jag kom upp, lukten hade inte letat sig ner till mig, men goda var de! Även om det är mycket godare med hemmagjord deg än färdigköpt från IKEA. Men oj vad sugen jag är på lussebullar, de kommer nog smaka mycket gott den 18 dec. (Vilket är om 11 dagar!!)
Puss


2a advent


Då var det ännu en söndag och denna söndag skrivs som andra advent. Alltså tänds det andra ljuset i staken för er som inte fattat det. Men det är också 6e december, vilket här nere betyder dagen då St Nicolaus (STAVNINIG?!) kommer med sällskap av Svarte Petter och åsnan. St Nicolaus är då som en slags tomte här nere som kommer med godis och en liten present till barnen. Igår var Theo och hälsade på honom i grannbyn och fick en stoor godispåse. Sedan igår kväll lades det ut frukt samt ett glas mjölk till dem, då de kommer på natten. Imorse var frukten "uppäten" och två små presenter låg på bordet och väntade på Theo. Svarte Petter är med då han är lite elak mot de barn som varit dumma. Men Theo sa att inga barn hade varit dumma igår så alla hade fått godis. Det var ju tur ^^.

Barnvakt igår alltså, det gick jättebra! Kollade på Arthur and the Minimoys (Arthur och Minimojerna på svenska) med Theo och Tim efter maten, samt lite godis från St Nicolaus som Theo bjöd på. Efter filmen var det läggdags för lill killen och jag och Tim kollade på Eragon, mycket bra film. Den passade mig, ska lätt se tvåan. Därefter gick Tim och la sig och jag låg kvar och kollade på One Tree Hill tills festprissarna kom hem från James Bond festen. Mario hade pistol med sig och svart kostym med vit skjorta och svart fluga. Vilken James Bond. Det är sånt vi gillar.
Puss

Lördag


God morgon/ lunch, jag har inte precis vaknat men min kropp/ mitt huvud vaknade nog för inte så länge sen. Var ute igår med Towe. En massa gratis, man blir då bjuden heela tiden här nere. Jag drack dock "bara" Jägermeister och vitt vin, det var då bara inte ett glas/ shot, riktigt sweet med en gratis kväll ialla fall. Vi behöver inte gå in på detaljer.
Idag blir det som nämnt barnvakt ikväll åt Theo och Tim, funderar på att ta mig till affären och inhandla lite godis först..skulle inte sitta fel! Får se hur det blir. Nu dricker jag en kopp té och lyssnar på julradio.se, kul med lite "nya" random jullåtar som man inte brukar lyssna på.

Frida, när jag kommer hem vill jag ha en och en halv liter julmust kall i kylen, och en vörtlimpa med russin (FÄRSK) :D Tack så mycket :P
Mormor, ja, jag ska packa det jag vill ha med mig, sen får vi se hur vikten slutar.

Puss

Tre igår


Då var ännu en fredag kommen i Luxemburg. Två veckor kvar tills man sitter på Hahns flygplats och inväntar flyg mot svea, igen. Känns bra faktiskt, tiden går hur fort som helst! Var ju nyss hemma känns det som. Men ialla fall, igår var det tre veckor kvar tills julafton, vem kunde tro det? Alltså julkänslan existerar inte hos mig. På söndag tänkte jag kolla igen alla avsnitt av årets julkalender, då kanske stämningen kommer hit också.

Friskis igår, blev lite frisk och svettig som Theo säger. Känner dock ingenting idag, kanske skönt då träningsverk och städning av ett helt hus inte går så jättebra ihop.
Har förövrigt hittat en ny favvis bland TicTac djungeln, cherries and passion! mmM. Kanske att en sådan landar i min väska på väg hem så kanske ni får smaka, om ni har tur.
Imorgon vankas det tydligen pepparkaksbakning här i huset, och på kvällen är jag barnvakt åt Theo och Tim så någon pepparkaka kanske också höjer julstämningen!
Puss

Hatet smyger sig på


Börjar nu i tider som går mot hembesök (igen) fundera på de här (ursäkta) jävla vikterna på bagaget. Blir smått irriterad på det faktsikt. Man har ju liksom julklappar och grejer som man vill ha hem. Nej ska nog släppa det här nu, och vänta en vecka, och sen börja fundera på det igen och nästa helg kanske pröva att packa och väga, så ser vi vilkas julklappar osm får plats ;D haha, kanske lite lottdragning? Nej, skämtåsido, men det ska väl gå på något sätt. Får väl lägga 15 jävla euro på ett kilos övervikt annars...eller så kör vi på stilen "ta på dig så mycket du kan bära", då borde det ju funka..

Kollar oskyldigt dömd nu, inte lika läskigt som förra veckan så jag överlever nog. Sen blir det sängen!

Mormor, bra att morfar mår bra, hoppas han fortsätter med det. Klart jag håller koll på ljusen.
Puss

MoffPoff


Hur mår morfar?!
Puss

Back to reality


Sådär, nu kommer min update. Regnet har äntligen dragit sig bort från lilla Luxemburg, men jag har hört att det möjligen vankas snö samt någon grad kallare. Kan väl stå ut med det också iofs.

Fick något migränanfalls tjaffs i söndagskväll då jag skulle sova. Ingen hit kan jag säga. Klockan var sen och den slog till som ett basebollträ från ingenstans. Värk ner i ryggraden och illamående. Hur vanligt är det på en skala? Tippade upp och tog en alvedon och smög ner i sängen igen. Men huvudet helt stilla och ett ihärdigt dunkande somnade jag till sist, och vaknade till slut upp en måndagsmorgon som igår - utan huvudvärk. Tack!

Var lite sur över advents grejen här nere (existerar ej i detta hus) så idag köpte jag fyra ljus i små röda plastbehållare. Det är min provisoriska adventsljusstake för 3,25 euro. Så ikväll ska jag tända mitt första ljus. Kan bekänna redan nu att jag kommer fuska med det sista ljuset, fjärde advent. Detta kommer tändas 17 dec, då jag inte kommer att träffa herr provisorisk på självaste fjärde advent!
Det var allt för mig så länge.
Puss

RSS 2.0