när energin svackar


Även om jag inte orkar anstränga mig för att få till ett normalt inlägg här kan ni ju ialla fall få veta att jag lever. Helgen var bra.
På återseende.

persika eller nektarin?


Såhär under försommaren är det ju alltid lika svårt att komma på vilken som är vilken. Hårig vs. slät. Men nog är de lika goda båda två. Nu har jag ätit tre stycken "ohåriga" sedan i tisdags. Första detta år. De var goda, men inte så mycket smak dock. Kanske för tidigt, vad vet jag. Har ialla fall kommit fram till i mitt huvud att nektarinerna är de ohåriga. Tror att jag har rätt.

Min hy har ialla fall blivit bättre sedan jag sluta konsumera jordgubbar. Tråkigt nog. (Endast med tanke på hur goda jordgubbar är såklart) Men jag håller mig nu, så kan man njuta svenska gubbar när man kommer hem. Säkert mindre besprutning på dem också, och frågar ni mig så är det det jag är känslig mot. Alla besprutningsgrejer och E-nummer. För att tänka tillbaka på de gången halva ansiktet svullnat upp, så har det just varit mycket E-nummer och sånt som konsumerats då, (och nej, ingen bild kommer att bifogas på ansiktet, haha) så det är det jag ska hålla mig ifrån helt enkelt.

ännu några steg närmare


Igår skrev jag alltså att det var 51 dagar kvar. Alltså 50 dagar idag. Nu ska jag sluta tjata om det här, för lite sorgligt är det ju också. Men jag var ju bara tvungen att säga att jag nu sitter med biljetten bredvid mig!

framöver


Det går faktiskt bra nu, tro det eller ej. Dagen har flutit på bra, känslan om att det har varit måndag har infunnit sig dagen i ända. Men genast när man kommit på att det är tisdag, och därmed en dag närmare helgen, lyser man upp. Tänk att snart är det helg igen gott folk. Tiden går så snabbt!

Under lunch-lagar-tiden hade jag lite tråkigt och räknade ut att jag har 31 jobbdagar kvar i Lux, och allt som allt 51 dagar kvar. Om 51 dagar är detta äventyr över. Jag kommer hem till Sverige igen, börjar leva mitt "vanliga" liv. Som iochförsig inte kommer vara som vanligt eftersom mycket är annorlunda.

Men 51 dagar mina vänner. Sen har jag bott ett år utomlands. Då ska jag unna mig en fin sak. Det vill jag lova.
Kan fortfarande inte tro det. 51 dagar.

over and out


måndag 24/5


Japp, då var vi inne på den sista veckan i maj. Nästa vecka går vi in i juni. Hur sjukt är inte det mina vänner? Dagen idag - som är pingstdagen, är en röd dag i lilla landet lux. Därmed är jag ledig. Veckan som nu kommer är skollov i skolan så Theo är ledig. Vilket betyder att jag jobbar på onsdag. Men jag tror att veckan kommer rusa förbi ialla fall. I helgen väntar nämligen Europa Park, ett av europas största nöjesfält. Då jävlar blir det bergochdalbanor!

Helgen har varit lugn och skön. Hur fint väder som helst, så en del huvudvärk har det blivit. Stan och bio i lördags, hade mina nya gladiatorsandaler, super fina, men som att ha knivar runt fötterna, tyvärr. Blödde om mina tossingar när jag kom hem. Sen gick jag på powerwalk igår, så det blev ju inte bättre av det direkt. Därför blev det vila idag.
Nej nu blir det lite wildkids gott folk!

mord i sinnet


Igår höll jag på att bli överkörd. Visst det var mitt eget fel som missade röda gubben, men ialla fall. När jag sedan såg bilen köra förbi efter att jag backat igen så hade det faktiskt inte varit så fel att bli påkörd just då. Snygg Porsche med en hottie vid ratten. En mörkhårig ung sak, riktigt snygg var han. Så då var man nära på att hoppa ut i vägen igen och hoppats på att han backade tillbaka. Haha!
Det hade varit nåt det. Kristin och jag gick sen och spånade om hur framtiden hade kunnat se ut efter den incidenten;
"Hur träffades ni då?"
"Tjaa.. han körde på mig med sin Porsche och sen dess har det varit vi. Porschen gav han till mig i present och vi åker alltid i den, vart vi än ska"

Fast girig som man är hade det ju inte varit fel om det varit en Ferrari istället. Men drömma går ju bra.

sökes


Sitter och letar runt efter den bästa artisten som sjungit "The wind beneath my wings", men träffar inte rätt. Vem är det? Har ni någon aning?

The surprise


Ja, då var helgen slut och min överraskning över. Nu har jag inga hemlisar på lut mer. Jag var alltså hemma i Sverige i helgen (torsdag-söndag). Pappa och jag hade smyg bokat mina biljetter så han visste hela tiden. Kommer aldrig glömma Fridas och mammas miner när jag gick innanför dörren. Det var värt varenda krona, och varenda timme på buss/flyg/tåg.

Har sedan jag kom hit ner tror jag, velat göra en resa hem som ingen visste om. Bara dyka upp liksom. Här var min chans. När jag kom in genom dörren sa Frida hej som vanligt och sen hade hon insett att det var jag som stog där, där jag egentligen inte borde vara. Med vidöppen mun sprang hon fram och kramade mig. Mamma vände sig och och kläcker ur sig "är du inte klok unge?!" Haha! Åh vad kul det var. Precis som jag hade tänkt mig, kanske till och med bättre. Sen stog dom där och tog på mig hur länge som helst för att se om det verkligen var på riktigt.
Åh, best ever!

Paris bilder inlägg två




Eiffeltornet



Gustav den 5:e från Sverige:s väg



Lite Second Breakfast på Starbucks



Sacré Cœur [Sakre Kör](typ, med lite fransk accent, och nu är hemma!)



Sara och jag med Paris i bakgrunden



Kristin och Sara med Sacré Cœur i bakgrunden



Starbucks! (Okej nu låter det som vi hängde där hela helgen, men vi var faktiskt bara där två gånger.)



Triumfbågen



Louis Vuitton högkvarter!



Lacoste



Dessa fina affärer låg förstås på Champs Élysées



Oh, we're in Paris!



Sara och Kristin på Paris gator



Så kom vi till sista bilden jag visar för er nu. Här på tåget TILL Paris! Jag och Kristin


Paris bilder inlägg ett


Nu blev det så många bilder så jag får ta dem i omgång. Därför kommer inte bilder komma i ordning eller så. Men jag skriver en liten rad under så vet ni vart i är/ vad vi gör. Enjoy!



Militär under Eiffeltornet



Eiffeltornet



Champagne vid Eiffeltornet i solen sisådär.



Lyft Eiffeltornet, många försök tills man fick en okej bild



Eiffeltornet



Notre Dame



Ridande poliser



Sara och jag på Champs Élysées



Jag



Tittut



Sara och jag en vanlig dag i Paris liksom



Laddar för lite bilder utanför Moulin Rouge



Sexy! Haha, detta också utanför Moulin Rouge. Faktum är att vi efter våra bilder vid denna lyktstolpe inspirerade andra turister i området att posa lite sexy vid denna lyktstolpe. Ny trend? Ohja.



Posar vid Eiffeltornet, jag och Sara



Underifrån, under Eiffeltornet.



Sommarsöta Sara



Jag och Kristin på tåget till Paris med vinet i högsta hugg! Nääjs.



Kristin och jag på Champs Élysées med Triumfbågen i bakgrunden



Vi tre vid Triumfbågen



Jag med min lilla svartvinbärs macarooon, gött gött. Franska kakor!



Flyr värmen med glass och rosé under parasoll.



Fettar från Starbucks



Kristin och jag!



Vid Moulin Rouge igen! Åh, älskar verkligen den här bilden, den är så...bra ;)



Haha, vad hände här?!



Försök två!



Svenskor inkörda från Lux!



På gräset vid Eiffeltornet



Hahahaha! Låter bilden tala för sig själv. Vi tar iallfall bilder på Eiffeltornet. Normala va?


vart håller ni hus?


Sitter för mig själv och myser. Känner mig något krasslig. Men jag svängde förbi affären tidigare idag och köpte lite halstabletter. Ska nog snart bli bra. Men har haft någon konstig grej i halsen hela dagen idag. Kanske som halsbränna, eller jag vet inte egentligen för jag har aldrig haft det..men det gick inte över, fast nu är det borta.. Tror det kom efter min nässpray dos imorse. Men konstigt, för jag är för klen för vuxen nässpray, så jag kör med barn nässpray..knepigt om jag inte ens klarar av det...

Förresten, lite torrt på kommentars fronten på senaste..vad har hänt?

en aha-upplevelse


Sitter barnvakt åt Theopojken, sitter och segar runt på internet. Har sett en del program och även läst ut (!) Snabba Cash (äntligen) tog mig endast typ fyra månader... :P Nu tännte jag gå på Harry Potter nummer ett. Den går nog lite snabbare...haha skulle tippa på helgen ut eller så. Man har ju inte tid att sträckläsa i veckorna direkt..

Jag och Theo satt och kollade på Karlsson på taket tidigare, och då slog det mig plötsligt, vid 20års ålder, att Lillebror är samma pöjk som Skorpan i Bröderna Lejonhjärta. Har aldrig tänkt på det innan. Men vid 20års ålder kom det ikapp. Tyckte förresten att Karlsson på taket är rätt dålig gjord. Sjävlaste Karlsson måste ju vara duppad eller inspelad röst efteråt, dåligt gjort. Men, kanske bra för att vara den tiden?

Tog även någon bild på väskan men ingen gjorde den rättvisa så det kommer inte komma upp någon bild här. Kanske en på den snygga påsen dock, om ni har tur.

Haha, måste ju bara berätta om hur sjukt det är att bo här nere. Man blir helt galen, synen på pengar är helt rubbad. Vi gick på stan igår, Sara, Kristin och jag. Pratar väskor och snackar om någon fin märkes-väska. Hur mycket kostar de då? frågar Sara. Då häver jag ur mig "jaa men det är det som är grejen, de är inte ens dyra, typ 350" Sara typ brister ut i skratt och först då inser jag det sjuka i mina ord. Detta är ord osm kommer ur min mun helt seriöst, som om det var helt normalt att punga ut 350 (eur, tro inte vi snackar i sek) för en väska då och då. Hur kommer detta sluta?

kan ju hända att jag svek mina utlovningar


Blev ingen träning igår. Stod med träningskläderna på och ändrade mig. Pallade inte trycket het enkelt. Men idag blev det att röra på sig! Ett medelpass, lite mer taggad idag. Då var det över och vi kan gå vidare.

Blev en väska idag. Hur den ser ut kan ni få se sen. Men innan det Paris bilderna va? Ja, jag tar tag i det i helgen, lovar.

go out there and be free


Ännu en dag har passerat i Lux. Det går fort ska ni veta! Ledighet imorgon alltså, lite ynka shopping ska det nog bli. Måste se förbi dessa tider och se framemot något annat. Möjligtvis.

Tänkte dra iväg på träning om ca 30min eller så. Bäst att jag skriver det här, annars kommer jag inte iväg. Om tanken bara finns i mitt huvud, det vill säga.
och för er som inte orkar vänta på mig och mina Paris bilder ligger en del uppe på Facebook.. men de kommer här också. Med tiden.

Paris (tänkte dra till med en fransk mening därefter, men lyckades inte riktigt)


Då var vi äntligen där, fredagen den 23 april. Dagen D, dagen för Paris. Dagen spenderades med ladd inför kvällen då tåget gick, 19.02 för att vara exakt) Det var en strålande dag i Luxemburg och själv tog man 18.00 bussen in. Hamnade tyvärr i någon bilkö på vägen in, så lite små panik uppstod men jag hann fram. Vi sätter oss på tåget och resan kan börja. Med Luxemburgiskt vin på tåget (i en varsin mini-flaska såklart) så gick resan fort förbi. Efter Dryga två timmar var vi i städernas stad. Varnad för ficktjuvar hade jag blivit så man häll i handväskan med båda händerna. Här har vi min första "första-gången-upplevelse" denna helg; jag, i en riktigt stor stad, Paris. Tunnelbanan till Gare de Lyon, redan här kommer min andra "första-gången-upplevelse"; tunnelbana. Ja, ni skrattar, I get it. Nej jag har aldrig åkt tunnelbana, nej inte ens i Stockholm. Då var det undanröjt. Tunnelbane upplevelse? Tja, väldigt "underground" men vad kan man förvänta sig? Man är ju underground. Men jag lärde mig att uppskatta fenomenet under helgens gång. Till hotellet kom vi utan komplikationer. Ett mys-pys hotell, litet som attans, men med bra läge. Gillar! Efter lite fransk Robinson på tvn och en titt genom guideböckerna gick vi till sängs. Dagens sista ord; Godnatt Paris! Nej, justnej du sover ju aldrig.

Lördagen kom och vi var uppe med lokalbefolkningen, vid halv nio strosade vi ut på Paris gator för att hitta lite frukost. Vi köpte dagspass till tunnelbanan för lördagen och söndagen. Bestämde oss för att åka till någon marknad som enligt en av guideböckerna skulle vara super. Men istället hamnade vi mitt i slummen, blev utittade och efter ett tag fick vi nog och åkte in till city. Drog ner på Champs Élysées, en mycket känd shoppinggata där alla fin-fina butiker ligger. Ett besök gjordes på Louis Vuittons högkvarter efter typ 15 minuters letande efter en soptunna. Tydligen var gatan för fin för att ha soptunnor. Drygt. Vi gick även bort till slutet av gatan där Triumfbågen står mitt i en rondell. Blev ett par biler och sen en Pain au chocolat på det. Gött. Blev lite mer shopping och rundtittande. Vi åkte till "gay-kvarteren" där det var huur najs som helst. Ville inte lämna det området alltså. Men efter shopping där åkte vi till några andra gator, där man kände att det inte var lika fina folk längre. Här höll man också väskan med båda händerna. Upplevde både porrbutiker, strippklubbar och även en lite prostituerad dam. Här blev det även dags för min tredje första-gången-upplevelse; Starbucks, åh vilket café! När sen kvällen började lida mot sitt slut var vi hungriga som få. Hade blivit tipsade om ett område med bra asien-mat så vi tog tunnelbanan dit. Det konstiga var att när vi kom upp på gatan var vi de enda vita människorna inom synhåll. Bara en massa black-people och afrohår-salonger och fixa naglarna salonger och sånt. Vi gick och letade efter asien-området men det dök aldrig upp. Länge sen jag var så rädd som när vi gick där alltså. Alla tittade på oss, då menar jag ALLA. Hade jag haft tre händer hade alla varit fastlimmade vid min väska. Efter en obehaglig promenad där bestämde vi oss för att åka tillbaka till bög-kvarteren, där var det safe. Så vi ställer oss vid rödljuset och ska gå över vägen till metron. Kristin hamnar en bit bort från mig och Sara, och en man bakom mig och sara spelar något instrument där på gatan. Han vänder sig om mit oss (vi står med ryggarna mot honom) och han börjar sjunga "white people, white people, white people" om och om igen. Kommer nog aldrig glömma den där tonen och melodin han använde. Då var jag rädd om något. Vi typ rusade ner mot tunnelbanan och hoppade på den. Sen vid halv tio fick vi i oss japanskmat i bög-kvarteren, ja mycket ska man vara med om här i livet. Vi gick ialla fall i t-shirt till typ halv tio-tio den dagen. Underbart!

Söndagen kom och vi var klara med shoppingen och dagen skulle bestå av turistattraktioner. Började lika tidigt som dagen innan och tog oss till Montmartre, där en romersk-katolsk basilika ligger, som heter Sacré-Cœur ligger. Vi tog oss en titt, utanför och inuti och begav oss sedan till Moulin Rouge om jag inte minns fel. Där blev det fler turistbilder men också ett stopp på Starbucks, med en Frappuchino (typ grädde och glass mixat med en smak du vill ha, på toppen - massa grädde och kolasås om du valt caramel smak) och lite amerikanska pannkakor som någonslags second breakfast. Tidigare blev det en smoothie och en croissant, inte något man står sig på i mer än 30 minuter. Efter detta besök, Eiffeltornet! Här stannade vi ett tag. Åkte dessvärre inte upp med tanke på kön upp. Det får bli ett till besök en annan gång och då ägna en dag åt att stå i kön för att komma upp. Men vi satte oss på gräset nedanför med en varsin mini champagne flaska (också den inköpt i Luxemburg, men det var faktiskt fransk champagne) Njöt i solen och tog en massa roliga kort med tornet (ni får se sen). Efter någon timme där (tror det var så lång tid ialla fall) Drog vi oss mot Notre Dame. Tog bilder, gick in, beundrade, gick ut. Otroligt fin kyrka, helt sjut fin. Men oj så stor. Skäms fortfarande över att jag inte gav nunnorna en slant på vägen ut dock. Fy på mig.

Efter detta begav vi oss återigen mot gay-kvarteren för att äta. Ett säkert val. Denna gång blev det på ett litet mysigt hak med en äkta bög som servitör. Mys! Efter det var det tyvärr dags att bege oss mot tåget och hemfärd mot Luxemburg.

Mellan alla shoppingturer och affärer och sånt hann vi även med en massa skratt och fika, bland annat med Macaroner från ett mycket känt macaron café (kommer inte ihåg vad det hette)
Åh vad bra vi hade det!
Men nu känns det som att ni kommer dö om ni läser mer, om ni klarade er igenom hela texten. Ni får vänta lite med bilderna. Har knåpat på det här i en timme nu, behöver se klart min film.

dåligt läge


Känner mig som en usel vad-jag-gör-här-nere förmedlare. Men jag har inte haft tid eller ork riktigt. Men jag har kollat igenom bilderna från Paris och en del kommer säkerligen komma upp här! Men jag tänkte köra ett inlägg ikväll, ett i text, om vad vi gjorde i Paris. Sen får det komma ett inlägg med bilder imorgon eller senare.

Som ni säkert vet är det första maj idag (REDAN MAJ!!!) och den dagen är ju som bekant röd. Alltså sitter vi just nu av två röda dagar i Luxemburg, vilket menas att allt är stängt i två dagar. Det är grått och trist ute (bortsett från alla blommor och gröööna träd) men ändå 19 grader, sug på den ni!

RSS 2.0